Boeken

Het meisje in het ijs

Het meisje in het ijs- Robert Bryndza

In het nawoord van het boek ‘Het meisje in het ijs’ vraagt Robert Bryndza om een recensie. Een paar regels vindt hij al genoeg. Nou dat moet lukken..

het meisje in het ijs

Ik ben groot fan van de tafel in de bibliotheek waar alle nieuwe boeken te vinden zijn. Wanneer ik in de bieb kom, loop ik eerst naar deze tafel. Deze keer nam ik dit boek mee, zonder de achterkant te lezen. Gewoon op gevoel. Ik houd van thrillers en het boek trok meteen mijn aandacht.
Het boek van Robert Bryndza is zijn thrillerdebuut. In dit boek wordt het hoofdpersoon Erika Foster geïntroduceerd. Zij is inspecteur en is na het verlies van haar man overgeplaatst naar een andere locatie. Hier krijgt ze direct te maken met een heftige zaak. De moordzaak van de mooie en jonge Andrea Douglas-Brown, dochter van een rijke ondernemer. Erika is een gedreven inspecteur die aanwijzingen ziet die anderen over het hoofd zien. Hierdoor komt zij zelf wel in gevaar en ze moet er snel achter zien te komen wie de moordenaar is, voor het te laat is.

Mijn mening:
Wat ik echt heel fijn vind aan dit boek is de sterke hoofdpersoon. Ik kan mijzelf in haar verplaatsen en ze is (halleluja!) niet irritant. Dat gebeurt naar mijn idee snel, dat de heroïsche karakters in een boek vaak te perfect en hierdoor irritant zijn. In dit boek is dat dus niet zo. Het leest lekker makkelijk weg, het verhaal zit goed in elkaar en ik wist tot het einde van het boek echt niet wie de dader was. Dus, twee hoeraatjes voor Robert Bryndza. Het nawoord vond ik erg leuk en erg persoonlijk. Robert (ja, ik mag Robert zeggen) vraagt hierin om een recensie en verteld dat hij al druk bezig is met het vervolg. Yes, deze komt op de te – lezen – lijst.
Zeker een aanrader deze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s