Boeken

Waarom ik ALTIJD meerdere boeken tegelijk lees

Volgens sommige mensen opmerkelijk of raar, voor andere mensen heel begrijpelijk, maar in ieder geval waar.. Ik lees altijd meerdere boeken tegelijk. En daar zijn een aantal hele goede redenen voor.

1. Je hebt altijd een boek bij de hand. Omdat ik meerdere boeken tegelijk lees hoef ik mijn boek eigenlijk nooit te zoeken of te pakken uit een andere kamer. Er ligt overal wel iets. Zo ligt er altijd een boek op mijn nachtkastje en er ligt er altijd één beneden op de bank. Mijn vriend ligt bijvoorbeeld regelmatig al in bed om er vervolgens achter te komen dat zijn boek nog beneden ligt. Hij gaat dan meestal direct slapen, omdat hij te lui is om het boek beneden te halen. Dat overkomt mij nou nooit, er ligt altijd een boek op mij te wachten.
2. Ik lees waar ik zin in heb. Na een dag werken heb ik niet altijd zin in een treurige biografie, maar juist in een roman. Als ik ’s avonds met een kop thee op de bank kruip heb vaak meer zin in een thriller dan in een informatief boek. Zo fijn om altijd meerdere boeken te hebben liggen, zodat ik kan kiezen waar ik op dat moment zin in heb. Het gebeurt trouwens regelmatig dat ik in een boek bezig ben er wel drie of vier weken over doe terwijl ik daarnaast een boek lees die ik in twee dagen uitheb.
3. Ik kan hetzelfde boek lezen als Jordy. Het komt heel sporadisch voor dat ik een boek meeneem bij de bibliotheek dat Jordy en ik allebei willen lezen. En hoe gezellig is het dan als je samen over het boek kunt praten omdat je er allebei in bezig bent? Dit gebeurt vaak wel met heel specifieke boeken. Zo deden we dit tijdens mijn zwangerschap of met andere informatieve boeken. Wanneer Jordy er dan in wil lezen, pak ik gewoon iets anders.

Ik hoor vaak van mensen dat ze in de war raken wanneer ze meerdere boeken tegelijk lezen. Ik heb hier zelf gelukkig geen last van, maar dat is misschien omdat ik eigenlijk altijd meerdere boeken tegelijk lees en dit altijd heb gedaan. Daarnaast lees ik altijd heel verschillende boeken naast elkaar. Het zal inderdaad wel heel ingewikkeld zijn om drie thrillers tegelijk te lezen. Of drie verschillende romans, want welke personages hoorden ook alweer in welk boek en wie hoorden er bij elkaar? Nee, drie totaal verschillende boeken gaat prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s