Boeken

Schaduwspel

Schaduwspel – Simone van der Vlugt

De nieuwste historische roman van Simone van der Vlugt is uit! Hoera! Ik maakte kennis met de historische romans van Van der Vlugt tijdens mijn zwangerschap. Ik was ongeveer 39 weken zwanger en het leek mij heerlijk in een warm bad te liggen en even wat te lezen. Even ontspannen.. Voor ik wist was ik drie uur verder en had ik het boek uit. Heerlijk. Hierna ben ik op zoek gegaan naar de andere boeken die zij geschreven had en nu trof ik deze nieuwe in de bibliotheek. Twee weken, dat moet lukken.

Het boek gaat over Eva, zij leeft in de 17e eeuw, ook wel bekend als de Gouden Eeuw. Op een feest ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen. Deze rijke man voelt zich aangetrokken tot Eva. Hij is op dat moment al wat ouder en hij is op zoek naar een vrouw om mee te nemen op zijn reis naar Batavia. Samen met hun dochtertje reizen ze een jaar later naar de veroverde Nederlandse gebieden waar ze als een koning en koningin zullen gaan leven. Helaas gaat dit er niet zo rooskleurig aan toe als ze zelf bedacht had. Het leven op Batavia is moeilijker dan ze gedacht hadden en ze komen tal van tegenslagen tegen. Dit begint al met de lange reis die ze moeten maken om er te komen.

het schaduwspel

Ik vond het wederom een prachtig boek waar ik doorheen vloog. Het is niet al te ingewikkeld geschreven en de hoeveelheid namen die voorbijkomen zijn goed te doen. Ik vind de Gouden Eeuw een interessant en belangrijk stuk van onze geschiedenis en ik weet er te weinig van. In dit boek leer je van alles over hoe het leven er toen aan toe ging. Ik weet dat mijn vriend zich regelmatig afvraagt wat ik toch leuk vind aan boeken waarin zoveel verdriet en narigheid aan bod komt, en dit was zeker één van deze boeken. Veel verdriet en narigheid, maar dit is wel hoe het leven toen was en hoe het gegaan is. Simone van der Vlugt doet voor deze boeken altijd veel research en ze heeft met Het Schaduwspel weer een mooie afspiegeling van de geschiedenis gemaakt. Chapeau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s