Boeken

in naam van de vader

In naam van de vader – Linda Jansma

Als er weer een boek van Linda Jansma in de bibliotheek ligt, neem ik deze direct mee. Heerlijke thrillers van eigen bodem. Deze keer speelt het verhaal zich af in Laren.

in de naam van de vader

Het verhaal wordt vanuit verschillende personen verteld. Het belangrijkst zijn de diverse leden van het gezin Van Foreest. Zowel vader Francis, moeder Reneé en zoon Ties maken van alles mee. Ze dragen alle drie hun eigen geheimen met zich mee. Vader heeft een geheim begraven in de tuin, moeder begint een affaire en Ties is betrokken bij een drugsdeal. Ook Matthijs, de broer van Francis, speelt een rol in het verhaal. Hij is de eigenaar van een exclusieve seksclub en hij heeft net een nieuw meisje aangenomen. Vanuit het perspectief van deze Judith zijn ook meerdere hoofstukken geschreven. Vanaf het begin is duidelijk dat zij ook een geheim met zich meedraagt, maar het laat lang op zich wachten hoe dit precies zit. Intussen verweven alle personen zich met elkaar. Judith ontmoet Ties, Reneé krijgt een affaire met haar zwager en deze zwager heeft ook weer banden met een van de cliënten van Francis. De zoon van de cliënt is op zijn beurt weer bevriend met Ties. Zo is iedereen met elkaar verbonden en worden de geheimen langzaam ontrafeld.

Het is een spannend verhaal, met kort hoofdstukken. Zoals ik gewend ben van Linda Jansma kun je het boek moeilijk wegleggen en is de schrijfstijl niet al te ingewikkeld. Je wordt door alle gebeurtenissen direct meegenomen in het verhaal en probeer dan nog maar eens te stoppen met lezen.
Pas na het lezen van het boek kwam ik erachter dat het boek in eerste instantie is uitgegeven in vier verschillende delen. Gelukkig heb ik het boek pas gevonden toen alle vier de delen al gebundeld waren, want ik vind het vaak vervelend om dan niet door te kunnen lezen. Het boek met de vier delen is ook niet zo heel erg dik; 472 bladzijden. Als je het boek aan het lezen bent lijken het er maximaal honderd. Een aanrader dit boek, heerlijk voor op vakantie of een ontspannen momentje op de bank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s