Boeken

Lang leve de bibliotheek!

Net als waarschijnlijk vele van ons, was ik tot mijn zestiende jaar, gratis lid van de bibliotheek. Vanaf je zestiende verjaardag moet je betalen om lid te blijven en rond die leeftijd bezocht ik de bibliotheek zo weinig dat mijn ouders daar niet voor wilden betalen. Volledig terecht natuurlijk, maar inmiddels ben ik was ouder en heb ik de bibliotheek weer volledig gevonden.

In mijn jonge jaren (denk dan basisschool), kwam ik zeker iedere week in de bibliotheek. Ik nam dan acht boeken mee, legde deze op een stapel naast mijn bed en boek na boek werd verslonden. Een week later ging ik met acht boeken in mijn rugtas weer terug. Klaar om een nieuwe lading uit te kiezen. Op de middelbare stond mijn interesse in lezen tijdelijk op een laag pitje en toen ik weer meer wilde lezen, kocht ik veel boeken. Toen Jordy en ik net gingen samenwonen stonden er vier boekenkasten vol op zolder. Hiernaast ontstonden steeds hogere stapels.

Toen ik zwanger was van Xavi en een half jaar zonder werk zich voor mij uitstrekte besloot ik weer lid te worden van de bibliotheek. Als ik deze periode veel zou lezen, moest ik elke week nieuwe boeken kopen. Daar is mijn financiële situatie niet naar helaas. De bibliotheek is hiervoor een goedkoop en leuk alternatief. Voor een jaar lang boeken en dvd’s lenen betaal ik momenteel 51,50 euro. Daar kan ik geen jaar boeken van kopen!

Daarbij vind ik het echt heerlijk om door de bibliotheek te struinen en te snuffelen. Ik leen thrillers en romans, maar ook kookboeken en andere informatieve boeken. Ik reserveer regelmatig boeken die dan keurig voor mij klaar staan. En wanneer een boek tegenvalt, lees ik het niet uit en breng ik het gewoon weer terug. Voor een ander. Dat kan in een bibliotheek. Heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s