Mama, Persoonlijk

Hoera, Xavi is jarig!

Iedere keer wanneer ik het hardop uitspreek kan ik het zelf niet geloven. Twee jaar, mijn kind is twee jaar oud. Twee jaar geleden precies lag ik in een ziekenhuisbed met een klein hulpeloos wezentje op mijn borst. Ik begon aan een nieuwe fase in mijn leveren ik had geen idee wat het allemaal inhield.
Nu, twee jaar later, is mijn kind een eigenwijze peuter. Ik ben er aan gewend geraakt om in het weekend door hem wakker gemaakt te worden. Ik ben eraan gewend geraakt om zijn behoeften altijd voorop te zetten. En ik kan me geen ander leven meer voorstellen. Zo bijzonder hoe de geboorte van je kind een nieuw tijdperk in leven aanduidt en vooral hoe snel je vergeet hoe het leven was vóór je een kind kreeg.

Deze donderdag zou voor Xavi de laatste dag zijn op de babygroep van het kinderdagverblijf. Hier zitten kinderen in de leeftijdscategorie tot 2 jaar bij elkaar. Na zijn verjaardag hoort Xavi daar officieel niet meer bij. Dit vind ik nog wel een dingetje hoor. Hij werd zo goed verzorgd door zijn leidsters en het was allemaal zo vertrouwd. Vanaf volgende week wordt hij verwacht op een andere groep waar de kindjes vanaf 2 jaar worden opgevangen. Tijdens het wennen, wat eerder heeft plaatsgevonden, vroeg de leidster van die groep of Xavi er erg aan toe was om naar een volgende groep te gaan. Ik vond dit toen echt een moeilijke vraag! Ik had daar helemaal nog niet over nagedacht. Maar na een aantal wenmomenten zie ik wel in dat Xavi echt klaar is voor meer uitdaging, grotere kinderen en ander speelgoed. Helemaal klaar voor deze nieuwe stap als tweejarige.

Afgelopen zaterdag (red. gisteren) was de kleine man echt jarig. Wat leuk om te zien hoe hij dit zelf doorheeft. Toen hij wakker werd ben ik hem gauw gaan knuffelen en op de vraag wie er jarig was reageerde hij meteen: Xavi jarig!
We hebben Xavi om 11 uur op bed gelegd en na twee uur slaap was hij precies op tijd wakker voor zijn feestje. Het eerste cadeautje van de middag kwam van opa en oma. Na dit cadeau wilde hij geen andere cadeaus meer openmaken. Alleen maar spelen, spelen en spelen. Heerlijk hoor, gelukkig maakte hij de cadeaus nog wel open. Xavi is onwijs verwend met allemaal prachtige cadeaus. Nadat de visite vertrokken was heeft Jordy pannekoeken gebakken en zo was het een fantastische verjaardag. Ik zet alle cadeaus nog bij elkaar in een ander bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s