Mama

Consultatiebureau; 2 jaar controle

Twee dagen na Xavi zijn verjaardag moesten wij ons melden op het consultatiebureau. Rond de tweede verjaardag staat er voor ieder kind weer een controlemomentje gepland.
Eerst werd Xavi gemeten en gewogen. Hij weegt inmiddels 12,5 kg en hij is 85 centimeter lang. Xavi is niet zo groot, maar mijn vriend en ik zijn ook niet groot dus er is niemand die daar van opkijkt.

Hierna worden er bij deze controle een aantal vaardigheden van men kind gecontroleerd. Zo moest Xavi een toren bouwen met kleine blokken, blokjes in een vormenstoof stoppen en een aantal lichaamsdelen aanwijzen bij een barbiepop. Leuk om te zien dat de eigenwijze tweejarige lang niet altijd zin heeft om te doen wat een vreemde mevrouw van je vraagt.
Gelukkig ging ze daar behoorlijk flexibel mee om. Xavi had bijvoorbeeld al snel geen zin om de lichaamsdelen die zij noemde aan te wijzen. (handen, voeten, haren, ogen) Tegen de bal trappen wilde hij nog wel voor haar doen, maar meer zat er niet in.

Natuurlijk wordt er tijdens de afspraak nog kort doorgenomen hoe het thuis met het kind gaan. Vooraf moesten wij een vragenlijst invullen en deze werd kort doorgenomen. Hier staan dingen op over opvang, vitaminen en tanden poetsen. Als je hier als ouder geen vragen over hebt is dit deel van het gesprek zo over.
Heerlijk dat deze controle er weer op zit. Nu hoeven we pas met drie jaar weer terug. Heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s