Boeken

In een donker donker bos – Ruth Ware

Een voor mij onbekende schrijfster, een donkere kaft en een pakkende tekst op de achterkant. Boem, succes gegarandeerd. Toch?

In een donker, donker bos is het thrillerdebuut van Ruth Ware. Het boek verscheen in 2016 en ontving vele lovende kritieken. Het boek wordt verfilmd.
In 2017 verscheen de tweede thriller van Ruth Ware, welke ik inmiddels heb gereserveerd in de bieb. Als lezer hoop ik dat Ruth Ware de sterke elementen van het eerste boek heeft meegenomen en gewerkt heeft aan de mindere punten. Wie weet..

in een donker donker bos

In ‘In een donker donker bos’ wordt schrijfster Leonora Shaw uitgenodigd voor een vrijgezellenweekend. Ze heeft er niet echt zin in, maar wordt overgehaald om toch te gaan. Het vrijgezellenweekend is van een jeugdvriendin die ze al tien jaar niet heeft gezien en wordt, inderdaad, gehouden in een bos. De feestgangers verblijven in een glazen huis, ver afgelegen van dorpjes en faciliteiten. Er is direct spanning voelbaar bij het vrijgezellenfeest. De groep is klein en bestaat uit veel uiteenlopende figuren.
Maar het vrijgezellenfeest loopt pas echt in de soep als er een moord wordt gepleegd.

Het boek kende voor mij als lezer vele ups en downs. Het begin liep vlot, ik zat zo in het verhaal. Natuurlijk zijn er wat onwaarschijnlijkheden waar je doorheen moet kijken, maar dat lukte allemaal. Hierna werden er een aantal oppervlakkige en clichématige personages voorgesteld. Jammer, er was weinig diepgang en hierdoor was het erg voorspelbaar.
Hoe fijn dat we hierna weer in een stroomversnelling terechtkwamen. Ik lag ’s nachts in bed en ik kon serieus niet slapen door het boek. Zo spannend..
Toch was het einde weer wat teleurstellend en langdradig.
Zo alles bij elkaar goede en mindere punten. Uiteindelijk het lezen wel waard. En goed genoeg om haar tweede boek te reserveren. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s