Mama

Is dit het einde van de middagslaapjes?

Oh, wat kan ik genieten van de middagslaapjes van onze kleine man. Ik ben gek op hem en ik wil graag de hele dag met hem op pad. Jordy en ik zien echt veel voordelen als Xavi straks niet meer overdag op en vaste tijd naar bed moet, maar ik zal toch ook wel even moeten wennen. De tijd die Xavi nu slaapt gebruiken we altijd goed. Samen op de bank een filmpje kijken of een late lunch waarbij we de afgelopen of de aankomende week doorspreken en heel af en toe maken we tijdens zijn middagslaapje een gigantische slag in het huishouden.

Maar de laatste weken wil het niet meer zo lukken met slapen. Op vakantie was het slapen al echt een strijd. Het duurde soms wel anderhalf uur voordat Xavi in slaap viel. Toch lukte het elke dag om de kleine man te laten slapen. Gelukkig, want dat was toch wel fijn als we s avonds nog wilden zwemmen of uit eten wilden gaan.
Maar sinds we thuis zijn is het helemaal klaar met de middagslaapjes. De eerste dag was ik eigenwijs en liet ik Xavi gewoon twee uur in bed liggen. Na twee uur lag meneer nog steeds te zingen en riep hij: kiekeboe, hier ben ik mama! Toen heb ik toch maar toegegeven en hem uit bed gehaald. Sindsdien is het klaar met de middagslaapjes en daar verbaas ik me over. Is het dan echt van de op andere dag helemaal klaar? Werkt dat zo? Of gaat hij morgen gewoon weer slapen? Ik heb echt geen idee en ik moet eerlijk bekennen dat ik dacht dat het anders zou gaan. Dat je langzaam naar dit moment toe zou werken. Dat je kind steeds langer wakker zou liggen in de avond en je dan een weloverwogen beslissing zou nemen om te stoppen met de middagslaapjes. Maar goed, werkt het moederschap niet zo? Vol verrassingen. Tot ik zeker weet dat het echt klaar is met de slaapjes leg ik de kleine man nog elke dag op bed. Want je raad het al, vandaag sliep hij gewoon twee uur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s