Uncategorized

Netflix aanraders voor de Kerstdagen

Heerlijk, de Kerstdagen zijn hét moment van het jaar om eens lekker op de bank te hangen en een goede serie of een spannende film te kijken. Op Netflix is een groot aanbod aan nieuwe releases en de zogenaamde ‘gouwe ouwe’ te vinden. In dit artikel vertel ik je welke series en films wij de afgelopen maand bekeken en de moeite van het kijken zeker waard zijn.

The Christmas Chronicles 

Vrij snel na het verschijnen van deze Netflix Original (door Netflix zelf geproduceerd) verschenen de eerste lovende reacties op het internet. Vandaar dat wij er op een donkere avond ook lekker voor gingen zitten. En of het een aanrader is.. Ieder jaar wordt hier in huis The Santa Clause opgenomen. De eerste natuurlijk, die is het leukst. We houden van de magie, het avontuur en de slechte special effects. De special effects in de Christmas Chronicles zijn een stuk beter en het verhaal doet niet onder aan het verhaal van The Santa Clause. Twee jonge kinderen zijn op Kerstavond alleen thuis en willen de Kerstman filmen wanneer hij de cadeautjes komt brengen. Midden in de nacht worden ze wakker van de Kerstman en de Kerstman komt niet meer van ze af. Ze gaan stiekem mee in de slee en laten de oude man zo erg schrikken dat ze neerstorten met de slee. De rendieren ontsnappen en ze verliezen de cadeautjes. Hier begint het echte avontuur om de Kerstman te helpen met het redden van de Kerst. Leuke film.

The Kerstman uit de film. Geen dikke buik en geen vriendelijke oude man. Een aantal clichés worden meteen de kop ingedrukt. Zo zegt deze kerstman ook geen Ho-ho-ho.

Friends

Kijk, deze valt in de categorie ‘gouwe ouwe’. Hoewel er geruchten rondgingen dat deze serie vanaf januari 2019 van Netflix zou verdwijnen, heeft Netflix bevestigd dat de serie voorlopig blijft. Dus geen haast, maar wel een heerlijke serie om een avondje achter elkaar door te kijken. Veel humor, geen ingewikkelde verhaallijnen, maar gewoon heerlijk vermakelijk.

De cast van de successerie

The Haunting of Hill House

Hier zit ik zelf nog middenin. Ik kijk deze serie alleen, want mijn wederhelft wordt hier echt niet blij van. Ik kan daarentegen wel genieten van een goede horror op zijn tijd. En dit is een goede! Vijf jonge kinderen verhuizen met hun ouders naar een groot landhuis. In dit huis gebeuren allerlei rare dingen en zien en horen meerdere kinderen dingen die het normale te boven gaan. Wat er uiteindelijk gebeurd is aan het begin van de serie nog niet duidelijk, maar dat er iets ingrijpends is gebeurd is duidelijk. De inmiddels volwassen kinderen zien elkaar nog maar weinig en hebben in het volwassen leven allemaal hun eigen problemen.
Gedurende de afleveringen worden er veel sprongen gemaakt tussen het heden en het verleden, dus het is goed opletten geblazen. De vele vragen in de serie houden je geboeid en er zitten de nodige schrikeffecten in. En het verhaal zit (tot nog toe) een partijtje goed in elkaar! Ik moet nog drie afleveringen zien. Wanneer Jordy donderdag weer gaat werken, gaan deze er zeker doorheen.

Magic for Humans

Deze hebben wij al iets langer geleden gezien en we vinden het heel jammer dat we door de afleveringen heen zijn. Dit programma doet je ergens denken aan het Nederlandse mindf*ck. Een illusionist die met heel veel humor en zelfspot verschillende trucs laat zien op straat. Om te lachen en jezelf over de verbazen.

Mowgli

We hebben ook genoten van de Netflix Original Mowgli. Jungle book in een nieuw jasje. Verbluffende effects en het verhaal is prachtig. Genieten dus.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s