Boeken, Persoonlijk

Deze boeken kreeg ik met Kerst en de boodschap erachter

Ik ben niet opgegroeid met de gewoonte om kerstcadeau’s te geven. Op Kerstavond gingen wij altijd naar de kerk, we keken All You Need Is Love en aten lekker en veel.

Het geven van kerstcadeau’s is iets wat ik ontdekt heb bij mijn schoonfamilie. Daar liggen ieder jaar pakjes onder de boom die traditiegetrouw op Eerste Kerstdag rond de kerstboom worden uitgepakt. Inmiddels ben ik alweer acht jaar onderdeel van deze traditie en ik vind het heerlijk. Het is natuurlijk altijd leuk om cadeautjes te krijgen, maar ook om cadeautjes geven. Ook houd ik van de nieuwsgierigheid die geprikkeld wordt door de cadeautjes die al dagen, al dan niet weken van te voren onder de boom liggen. De aandacht en de liefde die in de cadeaus gestopt wordt is voelbaar. Ook dit jaar heb ik weer leuke en lieve cadeus gekregen.

Zo kreeg ik drie verschillende notitieboeken van Zoedt. Een to do boek, een receptenboekje en een milestone boek. In die laatste kun je ontwikkelingen, uitspraken en weetjes over je kind opschrijven. Heel erg blij mee! Verder kreeg ik sokken, rituals, een horloge, een kraskalender en natuurlijk: boeken.. Drie stuks kreeg ik en deze drie boeken lijken mij iets te vertellen voor 2019.

The subtle art of not giving a fuck

Een cadeautje van mijn wederhelft met een duidelijke boodschap. Schat, maak je niet zo druk om de mening van anderen. Volg je hart en maak je dromen waar. Dat is de boodschap die ik hierbij meekreeg. Ik houd zoveel van deze man! Het boek is in het Engels. Ik heb er op dit moment pas een klein stukje van gelezen, dus de resencie volgt nog.

Travel with children

Ook deze kreeg ik van Jordy, natuurlijk. In de jaren voordat Xavi geboren werd, hebben wij nooit de drang gehad om te reizen. We gingen wel op vakantie, maar we kozen voor resorts in zonnige landen zonder verder te veel waarde te hechten aan het (ei)land. Er waren wel landen die we nog wilden ontdekken, maar veel van deze reisdoelen parkeerden we voor de toekomst. En nu is de toekomst er, natuurlijk is er nog veel meer toekomst te gaan, maar geen kinderloze toekomst. Dus alle reisplannen die we nog waar willen maken, gaan we waar maken met één of meerdere kinderen in ons kielzog. Dit boek is dus een geweldig cadeau. Ik heb het boek al doorgebladerd, maar het echte lezen volgt nog.

Masterclass ondernemen

Om eerlijk te zijn weet ik niet precies van wie ik dit boek kreeg, maar het zal van mijn schoonouders of schoonzus geweest zijn. Een boek over de kunst van het ondernemen. Een boek van een vrouw met een verhaal. En daar houd ik van. Hopelijk steek ik er iets van op en kan dit mij helpen in de toekomst. Ook voor dit boek volgt de recensie nog.

Genoeg te lezen , te leren en te ontdekken met deze boeken. De start van 2019 is een mooi moment om nieuw opgedane kennis toe te passen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s