Persoonlijk

Goede voornemens

Rond deze periode zie je overal artikelen over goede voornemens. En dan vooral veel artikelen over waarom goede voornemens niet werken. Ik kan mij hier helemaal niet in vinden! Je kunt natuurlijk altijd beginnen met goede voornemens, je hoeft hiermee helemaal niet te wachten tot het nieuwe jaar, maar ik voel door het starten van het nieuwe jaar altijd veel energie om te gaan werken aan nieuwe doelen. Zoals het gevoel dat je altijd krijgt als je begint aan een nieuwe agenda of een nieuw notitieblok. Alles begint weer netjes en vol kansen om dingen anders te doen. En dus begin ik het nieuwe jaar weer met een aantal goede voornemens:


– We trappen af met het grootste cliché onder de voornemens: afvallen. Met de bruiloft in het vooruitzicht vind ik het een mooi moment om nog wat kilo’s af te vallen. Het hoeven er geen tientallen te zijn, maar vijf zou leuk zijn. Ik wil er graag op mijn best uit zien op mijn bruiloft, dus dat is een mooie stok achter de deur. Ik wil deze kilo’s kwijtraken door het sporten weer op te pakken en gezonder te gaan eten.
– Dit brengt mij bij goed voornemen nummer twee. Gezonder eten. En dat betekent minder snoepen, gevarieerdere maaltijden en vooral minder vlees. Deze laatste is goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu en het welzijn van de dieren. Ik zal hier geen lange dialogen gaan houden over dierenleed en de toestand van de aarde, maar minder vlees eten doet iedereen goed. Al vindt Jordy dit goede voornemen wel iets minder.
– Nog een cliché maar wel een belangrijke, minder geld uitgeven. De rekeningen voor de bruiloft stapelen zich op en de huwelijksreis is geboekt. We moeten dus ergens gaan besparen. Dit betekent dat ik ga opletten met het doen van de boodschappen, geen nutteloze rondjes meer door de action en in samenwerking met goed voornemen één en twee minder eten bestellen en geen chocola/chips en dergelijke meer kopen.
– En het laatste goed voornemen is het meest vaag. In het komende jaar wil ik gaan nadenken over mogelijkheden. De laatste tijd twijfel ik regelmatig over het leven dat ik nu leid. Ik twijfel niet aan Jordy en Xavi, maar wel aan het werk dat ik doe, hoe ik mij dagen indeel, de balans tussen moeder zijn en werken. Kan ik dit heel mijn leven blijven doen? Wat wil ik doen als ik geen juf meer wil zijn? Serieuze dingen om over na te denken en zeker om me goed in te verdiepen. Daar begin ik dus morgen mee.

Niet makkelijk om al deze doelen te behalen, maar zeker te doen. Dus gaan met die banaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s