Persoonlijk

Uitgeprobeerd; groentepizza’s

Toen ik pasgeleden een online bestelling plaatste bij de Jumbo, verschenen ze opeens in mijn beeldscherm. De groentepizza’s. Dat doen ze weer slim bij de Jumbo, want ze lagen zomaar ineens in mijn digitale winkelmandje. Om uit te proberen bedacht ik. Ik bestelde er twee; één met een spinaziebodem afgemaakt met broccoli, mozarella en champignons en één met een bloemkoolbodem bedekt met kip, kaas en rode peper.

Ik hoopte dit samen met mijn wederhelft uit te kunnen proberen, maar hij gruwelde al bij het idee. Mannen kunnen soms ook kleuters zijn..
Dus afijn, meneer aan een pizza salami en ik aan de groentepizza. Ik startte met de pizza met bloemkoolbodem. In eerste instantie haalde ik de pizza te vroeg uit de oven, hij moest er dus duidelijk wat langer in dan de verpakking vermeldde. De pizza was lauwwarm, maar niet heet. Dus ik heb de pizza nog vijf minuten teruggezet en hierna kon het feest echt beginnen. Allereerst merk je bij deze pizza , in tegenstelling tot de pizza van Jordy, dat de bodem erg knapperig en zelfs een beetje krokant is. Helemaal niet vervelend, alleen even anders dan je verwacht. Je proeft er amper bloemkool in, maar je proeft wel dat pizza meer groente bevat. Het zoutige en vette van elke andere pizza die ik ooit gegeten had, ontbreekt bij de pizza. Heel fijn als je gezond bezig bent, maar wanneer je na een drukke werkweek zin hebt in een vette hap, neem deze pizza dan niet.
Ik kreeg Jordy uiteindelijk toch zover een hapje te nemen! En warempel, hij gaf aan dat hij het ‘wel oke’ vond. Wat een enthousiasme. Hij zei echter wel nee tegen een tweede stukje en ik kreeg er niets voor terug.. Dus dat zegt wel wat.
Ik vergat een foto te maken van deze pizza.

Een aantal weken later was ik alleen met het avondeten en besloot ik de andere pizza te nemen. Hier maakte ik wel een foto van. Alleen die kan ik nergens meer vinden. (Iets over een ezel en een steen?) Superdom, dus moeten jullie het alleen maar weer doen met woorden. Deze pizza was beter dan de eerste. Wederom een knapperige bodem zonder overdreven spinaziesmaak, maar het was de topping die het hem deed. Lekkere champignons en kleine broccoliroosjes. Heel erg lekker en met precies genoeg mozzarella. Wie haat het niet als er te weinig kaas op je pizza zit?

En in deze situatie, alleen op de bank op vrijdagavond, vond ik het juist heel fijn dat ik iets gezonds at. Zo voelde het ook. Hierna heb ik nog lekker een zak chips opgetrokken. Dat dan weer wel.
Maar al met al, een aanrader deze pizza’s. Volgens mij is er ook een variant met rode biet. Die staat op mijn nog te proberen lijst. Voor de volgende keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s