Mama

De peuter tag

Ik kwam deze tag al een aantal keer tegen op andere blogs. Vorige week kwam ik hem wéér tegen op een blog en het leek mij leuk om zelf eens in te vullen, aangezien ik alweer een poosje met een peuter in huis woon!

Naam en leeftijd
Xavi, 2 jaar en 4 maanden (29-09-2016)

Favoriete eten
Xavi vindt bijna alles lekker, maar hij wordt vooral blij van krentenbollen, pannenkoeken en hagelslag.
Gelukkig lust hij ook alle soorten fruit graag, banaan, druiven en blauwe bessen zijn favoriet.

Favoriete drinken
Melk, Xavi drinkt alleen water, melk en thee. Van deze drie is melk zeker zijn favoriet.

Favoriet televisieprogramma
Paw Patrol. Hij vindt het fantastisch. Hij kan het liedje ook meezingen. Zo schattig. Op dit moment kijkt hij echter helemaal geen Paw Patrol, want hij is nu nog groter fan van 101 Dalmatiers. En als hij televisie mag kijken, vraag hij om 101 Dalmatiers.

Favoriet boek
Dit wisselt erg. Xavi houdt van boeken en Paw Patrol is altijd een goede keuze, maar vaak lezen we vooral de boeken van de bibliotheek. Er wordt er altijd één gebombardeerd tot favoriet en die moeten we elke dag lezen. Als ik dit boek terugbreng is hij daar altijd even verdrietig over, maar hij kiest uit de nieuwe selectie dan een nieuw favoriet boek. Op dit moment is dit zijn favoriet. Heel leuk boek over een jongetje wiens vlieger vast komt te zitten in de boom. Om zijn vlieger los te krijgen gooit hij allemaal andere dingen in de boom.

Favoriet speelgoed
Auto’s. Op dit moment is zijn ‘mini cars’ de onbetwiste favoriet.

Wat maakt hem boos of verdrietig?
Oei, even denken. Xavi wordt vaak verdrietig als hij het avondeten erg lekker vindt en ik hem na twee keer opscheppen vertel dat hij genoeg heeft gehad. Ook wordt hij verdrietig als we hem vertellen dat hij naar bed moet óf als we 101 Dalmatiers uitzetten.

Hoe noemt hij zijn opa en oma?
Hij heeft nog geen vaste namen voor de opa’s en oma’s. Als we naar opa en oma gaan vindt hij het altijd goed en hij ziet dan vanzelf welke. Pas noemde hij zijn opa en oma zelf ; opa en oma Raceauto. Bij Jordy zijn ouders heeft Xavi een racebaan met een elektrische raceauto. Mijn ouders noemde hij toen opa en oma zere arm. Mijn moeder heeft haar bovenarm gebroken en zit middenin het herstel.
Deze namen heeft hij hierna echt nooit meer gebruikt.

Welk item is heel belangrijk voor hem?
Zoals het een peuter betaamt wisselt dit heel vaak. Dan is hij een paar dagen onafscheidelijk met zijn auto, de dagen erna zie je hem nergens zonder zijn knuffel. Het enige waar hij echt niet zonder kan is zijn speentje. Helaas, nog steeds. Hij krijgt hem alleen in bed, maar hij kan ook echt niet slapen zonder.

Favoriete activiteit
Met de auto’s spelen en buiten spelen. Xavi vindt het heerlijk om buiten te fietsen, te rennen en van de glijbaan te gaan.

Favoriete kleur
Rood en zwart. Weinig variatie in de tekeningen die hier gemaakt worden. Alles is zwart met rood. Ik probeer andere kleuren aan hem op te dringen, maar helaas.

Bedtijd
We vertrekken altijd rond zeven uur naar boven. Tanden poetsen, omkleden en een boekje lezen en vervolgens ligt meneer om half 8 in bed. Als Xavi moet douchen of in bad gaat doen we dat altijd voor zeven uur.

Waardoor gaat hij gek doen?
Aandacht zorgt ervoor dat hij zich gek gaat gedragen, maar eigenlijk doet hij regelmatig gek. Hij houdt van toneel en drama.

Wat maakt hem geweldig?
Alles natuurlijk.
Zijn creativiteit bijvoorbeeld. Toen ik laatst het bed verschoonde was het zijn idee om een glijbaan te maken van het matras. Ik ging erin mee en we hebben de grootste lol gehad. Van het bed afglijden, onder de glijbaan door kruipen en ons verstoppen toen zijn vader thuiskwam.
Ook zijn gevoel voor drama maakt hem geweldig. We moeten regelmatig onze lach inhouden, omdat hij vol fantasie en zelfmedelijden een verhaal vertelt. Ook vindt hij het fantastisch om te doen alsof hij valt. Dit duurt dan enkele minuten, luid roepend wankelt hij dan door de kamer. Oh papa, kijk nou! Pas op! Ik val, o nee , ik vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal. Hierna moeten wij hem overeind helpen en dan begint het spel opnieuw.
En verder gewoon alles. Maar ik ben zijn moeder en wel een klein beetje bevooroordeeld!
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s