Persoonlijk

De week in beeld #2

Ik begin de week ziek en maak helemaal geen foto’s. Jordy is maandag gelukkig vrij. Hij gaat met Xavi naar ballorig, let op Xavi, zorgt voor mij en regelt het huishouden. Ik lig in bed en op de bank.

Dinsdag
Ik meld mij ziek op het werk en blijf in bed. Overdag probeer ik wat dingen in huis te doen en ik kruip even achter de computer. Ik blijf misselijk en heb moeite met eten en drinken. Mijn baas belt en we spreken af dat ik woensdag nog niet ga werken, maar dat ik donderdag weer kom. Dit levert een beetje stress op, want wat moet er allemaal gebeuren in de klas? De rapporten moeten donderdag mee en daar moet nog het een en ander voor gebeuren. Gelukkig is er van alle kanten hulp en ik heb er vertrouwen in dat we dat nog kunnen regelen donderdag.

Woensdag
Als ik wakker wordt voel ik mij wonderbaarlijk goed en krijg bijna een schuldgevoel dat ik niet ga werken. Tot ik opsta dan. Ik ben direct weer misselijk en ik krijg maar weinig voor elkaar. Toch probeer ik zo normaal mogelijk te doen. Wasje erin, boterham eten en even naar de winkel. Morgen moet ik tenslotte weer werken. Mijn moeder heeft mij altijd geleerd dat je op je laatste ziekdag even de deur uit moet. Een beetje frisse lucht en kleur op je wangen. Toch lig ik nog veel in bed met een boek. ’s Avonds worden de boodschappen bezorgd. Wanneer ik de spullen wil inruimen kom ik erachter dat er een aantal items bij zitten die ik niet besteld heb. Eerlijk als wij zijn bellen we de Jumbo, leggen de spullen apart en dezelfde avond worden ze nog opgehaald. Aan het einde van de dag voel ik me redelijk en ik ga vroeg naar bed, zodat ik donderdag weer kan knallen.

Donderdag
Valentijnsdag. We hebben afgesproken om er niets aan doen en wonder boven wonder houden we ons daar allebei aan. We werken en halen Xavi op bij de opvang. Van hem krijgen we het mooiste valentijnscadeau.
Voor Xavi bakken we een bananenpannenkoek en rond zeven uur breng ik hem naar bed. Jordy gaat naar de kapster en ik zorg ervoor dat er een heerlijk diner voor hem klaarstaat als hij thuiskomt. Ik steek kaarsjes aan, trek een jurkje aan en de romantiek is , ook zonder cadeaus, volop aanwezig. We besluiten dat we vaker samen moeten eten. Het is gezellig en we genieten volop van elkaar.
We kruipen nog even op de bank en gaan vervolgens slapen.

Vrijdag
Het is alweer bijna weekend. We werken nog een dagje. De kleuters zijn vrij, waardoor mijn groep maar uit 16 kinderen bestaat in plaats van 26. We werken hard en gaan ’s middags nog even naar buiten om te genieten van het heerlijke weer.
Ik zet Jordy weer af bij de sportschool, haal Xavi op en ga naar huis. Xavi is moe van de dag bij opa en oma. Terwijl ik het eten maak ligt hij op de bank. Ik maak zelf pizza. Heerlijk, met veel groenten, kipdijfilet en kaas.
Als Xavi naar bed gaat doe ik een work-out, Jordy springt nog onder de douche en het is al bijna bedtijd wanneer we op de bank ploffen. We hebben een druk weekend voor de boeg en maken het niet te laat.

Zaterdag
We starten rustig op. Xavi maakt ons half 8 wakker. We knuffelen nog even in het grote bed en ontbijten met elkaar. De mannen vertrekken daarna naar het bos en ik vertrek naar de schoonheidsspecialiste. Ook heb ik nog allerlei klusjes te doen. Ik ga naar de bibliotheek, de supermarkt, de HEMA en de boekwinkel. Om twaalf uur zijn we allemaal weer thuis en lunchen we samen. Na een mislukte slaappoging voor de kleine man gaan we naar de verjaardag van mijn tante. Het is gezellig en Xavi kan er heerlijk spelen in de tuin. Hij vindt de trampoline echt geweldig.
We zijn om zes uur thuis en we vinden het eigenlijk te laat om nog aan de boerenkool te beginnen. We veranderen het plan. We eten soep en we warmen een pizza op in de over. Simpel maar lekker.
Om acht uur ligt Xavi in bed, we zijn opgefrist en het huis ziet er opgeruimd uit. We krijgen vrienden over de vloer. We kletsen bij en we lachen ons rot om de meest stomme dingen. Een geslaagde avond. Ze vertrekken vlak na middernacht en omdat we echt niet kunnen wachten besluiten we om Wie is de mol? terug te kijken. Het is half twee als het licht uitgaat.

Zondag
Xavi wordt om acht uur wakker. Wij hebben veel moeite met opstaan, maar we mogen niet klagen. Na het ontbijt gaat Jordy een familielid helpen verhuizen. Xavi en ik halen alles uit de kast. We spelen met de lego en de auto’s. We gaan uitgebreid in bad en delen samen een banaan en een mandarijn. Echt een dag van ons samen. Nadat Xavi lekker geslapen heeft, stapt Jordy weer binnen en we besluiten om zijn werk even te bekijken. We fietsen terug naar zijn tante en ik krijg een rondleiding door het ingerichte huis. Ik had het leeg al gezien, maar wat is er veel gebeurd vandaag! Jammer dat ik er niet bij was, maar met Xavi loop ik meer in de weg dan dat ik kan helpen. Als we thuis komen wordt er gekookt. Boerenkool, het moest er toch een keer van komen. Er blijft wat over, gelukkig dan kan Jordy morgen nog een keer boerenkool eten. We hebben een drukke week voor de boeg en restjes kunnen we daarin wel gebruiken.
Ik ga nog even de deur uit met mijn zusje, maar ik ben op tijd weer thuis. We kruipen op de bank en bekijken de nieuwste Jurrassic World op Film1. Leuke film! We gaan op tijd naar bed. Er staat een drukke week in de planning.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s