Persoonlijk

De week in beeld #3

De afgelopen week was een heel drukke week. Vooraf zag ik er tegen op, om vervolgens te ontdekken dat het altijd toch weer meevalt. Toch fijn dat de drukke week voorbij is en er een rustige week voor de deur staat; voorjaarsvakantie!

Maandag
Als altijd mijn zeer gewaardeerde vrije dag. Xavi en ik doen een rondje winkels in een nabijgelegen dorp. Lidl, Albert Heijn, HEMA en Action. Hierna is alles voor deze week weer binnen. Na de boodschappen gaan we even op bezoek bij mijn oma. Xavi speelt hier lief met de auto’s en mijn oma en ik drinken gezellig een kopje thee.
Thuis leg ik Xavi nog in bed, maar slapen doet hij niet. Na de poging breng ik hem naar mijn schoonouders en zelf vertrek ik naar mijn werk. Tien minuten gesprekken vanavond. Ik vind het altijd een hele kluif, waar ik met gezonde spanning aan begin, maar de gesprekken zijn eigenlijk altijd gezellig. Ook deze middag en avond heb ik allemaal fijne gesprekken.
Ik ga snel naar huis in de veronderstelling dat mijn schoonouders bezig zijn om Xavi op bed te leggen. Bij thuiskomst tref ik echter mijn liefste wederhelft. Hij laat zijn voetbalwedstrijd schieten om in deze drukke week nog wat tijd samen door te kunnen brengen.


Dinsdag
Vandaag weer een werkdag. Ik begin de dag met een ontspannen gevoel. Meestal kom ik op dinsdag binnen en heb ik mijn tijd echt nodig om alles voor te bereiden en er weer in te komen na het weekend. Deze week heb ik dat gelukkig niet. Op maandag heb ik veel voorbereiding al gedaan tussen de gesprekken door en ik zit er meteen helemaal in. Mijn stagiaire is vandaag voor het laatst en als afsluitende opdracht knutselt ze helikopters met de kinderen. Het eindresultaat ziet er gezellig uit. Na het werken ga ik snel Xavi ophalen en naar huis. Zo fijn dat ik hem vanavond zelf in bed kan leggen. Hierna trek ik mijn hardloopkleren aan en ren een rondje waar ik best trots op ben. Hierna nog even op de bank en snel naar bed.

Woensdag
Ook vandaag weer lekker aan het werk. Het is een korte dag, maar wel een drukke. We sluiten het thema politie af met bezoek van een politieagent in de klas. Hierna bekijken de kleuters een voorstelling van Agent en Boef in onze school. Ook alle peuters uit de buurt zijn hiervoor uitgenodigd. Mijn schoonmoeder komt met Xavi ook naar de voorstelling kijken. Hij vindt het allemaal heel erg indrukwekkend en is veel rustiger dan ik van hem gewend ben. Na de voorstelling gaat hij weer met oma mee, want ik ben nog steeds aan het werk. Gelukkig vindt Xavi dat geen probleem, hij zwaait naar me en laat zich door oma meevoeren. De ochtend is hectisch, maar wel snel om. Na het maken van een nieuwe weektaak haast ik mij naar Schiedam Centrum. Ik ga vandaag naar de Kamer van Koophandel om mij te registreren als ondernemer. Super spannend, ik heb al de hele dag kriebels in mijn buik. Na een klein half uur is het gedaan, ik ben nu officieel ondernemer!
Jordy komt thuis met gebakjes, zo lief. Ik mag kiezen welk gebakje ik wil en daar hoef ik geen seconde over na te denken!
Ik zou vanavond uit eten gaan, maar de desbetreffende vriendin appt of we het een week kunnen verzetten. Het worden er twee, maar een nieuwe datum is geprikt. Onverwachts dus een avond extra thuis.

Donderdag
Ik word heel erg moe wakker, gelukkig is het bijna weekend en daarmee is ook de vakantie in zicht. Vandaag eerst nog een lange dag. Eerst werk ik en vervolgens heb ik ongeveer 15 oudergesprekken. De mannen eten bij mijn ouders en als ik thuiskom ligt Xavi al in bed. Ik zit nog heel even op de bank, maar van mijn plannen om te gaan hardlopen komt niets terecht. Ik eet wel nog een stukje Tony’s. Deze morgen kreeg ik van mijn lieve collega/vriendin/ceremoniemeester een kaart een reep chocola om mij te feliciteren met mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Te lief!

Vrijdag
De laatste dag voor de vakantie. Wat een opluchting. Ik weet dat dit gevoel grotendeels tussen mijn uren zit, maar de laatste dag voor de vakantie ben ik zó moe. Xavi brengt de dag door bij mijn ouders en ze vermaken zich weer prima. Op school vindt op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie altijd de playbackshow plaats. Met de hele school zitten we in de aula en iedereen die wil, mag meedoen. Het is altijd ontzettend gezellig en iedereen is trots op elkaar. Na afloop ruim ik mijn lokaal op en ga ik snel naar huis.
Na het eten lees ik op de bank een boek, maar het lukt niet. Om negen uur geef ik het op en ik ga naar bed.

Het weekend is heerlijk. Ik onderneem veel zonder telefoon. We genieten in de tuin van het zonnetje. We fietsen wat kilometers en we gaan naar twee verjaardagen. Dit alles zonder telefoon, zonder social media en zonder foto’s. Maandag gaan we er weer tegenaan. Dan is het vakantie en ik heb veel plannen voor deze dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s