Persoonlijk

De week in beeld #4

Hoera! Vakantie! Ik wist vooraf dat deze week voorbij zou vliegen en inderdaad. Voor ik het wist, was de week weer om. Maar we hebben er zeker van genoten.

Maandag
De eerste vakantiedag. Al vroeg meldt zich een man om ons nieuwe zonnescherm en rolluik in te meten. Als hij weer weg is doen Xavi en ik een rondje winkels voor de wekelijkse boodschappen. Ik ruim de zolder op en ik strijk een berg overhemden. Xavi vermaakt zich prima op zolder met het spel Ticket To Ride. Na een poging tot slapen fietsen we nog even naar de bibliotheek. Jongens, wat een weer. Heerlijk!
Na ons bezoek aan de bibliotheek slaapt Xavi wel. Als Jordy thuis is eten we met elkaar en vervolgens stappen we wéér op de fiets. Wéér naar de bibliotheek. Jordy kiest ook een boek en ik heb nog even tijd om rustig door de boeken te neuzen. Hierna brengen we Xavi naar bed en kruipen we op de bank.

Dinsdag

We starten de dag rustig. Er komt een ander bedrijf langs om de zonnewering in te meten. We spelen buiten, vegen de tuin en vervolgens gaat Xavi in bad. Als hij net is afgedroogd staat er een vriendin aan de deur met haar dochter. Samen bezoeken we een andere vriendin en háár dochter. We lunchen en gaan met de kinderen naar een speeltuin. Wederom genieten we van het heerlijke weer. Thuisgekomen krijg ik Xavi niet zover dat hij gaat slapen, maar veel is het niet meer. Omdat Jordy eerst gaat sporten krijgt Xavi zijn eten eerder en ik breng hem op tijd naar bed. Jordy en ik eten samen. We kijken nog wat tv en gaan weer op tijd naar bed. Familie snif en co hier.

Woensdag

We vertrekken al vroeg op de fiets naar oma. Mijn schoonmoeder neemt Xavi op woensdag altijd mee naar de peutergym, vandaag gaan we met z’n drieën! Ik vond het leuk om een keer mee te kijken. Hierna eten en drinken we wat bij oma en we fietsen weer naar huis. Ik stop met Xavi nog even bij de Hema, maar omdat hij zo moe is eindigt dit een heel verdrietige Xavi. Hij mag geen nieuwe auto van zijn moeder, vreselijk he?
Dus na de boterham, hup naar bed. 2,5 uur later haal ik de kleine man er weer uit. We gaan spelen, stempelen en we bouwen een treinbaan.
Jordy is echt niet fit en ’s avonds zorg ik voor mij twee mannen, doe het één en ander in het huishouden en we gaan wederom vroeg naar bed.

Donderdag

Jordy gaat werken, de bikkel, en ik breng Xavi naar de opvang. Stiekem vind ik deze dagen in de vakantie ook wel heel erg lekker. Ik breng hem later en haal hem eerder op dan gewoonlijk, maar ik heb flink wat uurtjes om te besteden aan het huishouden en mijzelf. Ik geniet ervan. Ik zit achter de computer, probeer de populariteit van Temptation Island te begrijpen, ik ga in bad en doe heel veel in huis. Ik haal Xavi op en zodra Jordy thuis is, ga ik weer weg. Ik ga met twee vriendinnen uit eten. Ik wilde foto’s maken van het eten, maar dit mislukte elke ronde weer. Het was heel erg gezellig en we worden als laatste gasten toch wel vriendelijk verzocht om het restaurant te verlaten. We halen nog een ijsje en iets na middernacht ben ik thuis.

Vrijdag

Jordy sleept zichzelf vandaag weer naar zijn werk. Hij heeft al dagen vreselijke hoofdpijn, maar nog één dag moet te doen zijn. Ik ga met Xavi even naar mijn ouders en hij blijft daar spelen als ik naar huis ga. Ik fiets even langs de HEMA en sla heel veel billendoekjes in. (Afgelopen week waren ze op een vreselijk onhandig moment op. Oeps!) Ik krijg de dozen amper mee op de fiets. Ik ben nog maar net thuis als Jordy ook naar huis komt. Zijn collega’s hebben hem naar huis gestuurd. We bellen toch ook nog maar even naar de huisarts en uiteindelijk krijgt Jordy antibiotica voorgeschreven voor een fikse bij- en voorhoofdsholteontsteking. Dus weer vroeg naar bed. Ik draag zorg voor de rest van het kasteel.

Er komt een pakketje binnen en Xavi vindt dat de nieuwe kleren voor hem zijn. Staat je goed, vriend!

Zaterdag

Ik ga met Xavi op stap. We gaan in de bouwmarkt kleuren kijken voor Xavi zijn nieuwe kamer. Dit is een project voor ná de bruiloft, maar ik vind het helemaal leuk. Hierna gaan we nog een rondje door het park. Xavi op de fiets en ik ren het grootste gedeelte van de tijd naast hem. We doen namelijk wedstrijdjes.. Nou, ik heb weer gesport hoor. Na Xavi zijn slaapje vertrekken we naar een verjaardag. We eten daar patat en we zijn precies op tijd thuis voor een van onze favoriete programma’s. Niels is de mol. Toch?

Zondag

De antibiotica slaat aan en we trekken er even op uit om te kijken voor trouwringen. We kopen nog niets, want het is moeilijk! We willen niet te veel poespas, maar gewoon mooie ringen. We moeten toch snel gaan kiezen, want de bruiloft komt snel dichterbij.
De rest van de dag brengen we door op de bank en in bad. Jordy bakt pannenkoeken en we sluiten het weekend heerlijk af. Hiermee is ook de vakantie afgelopen en dat is jammer. Het had van mij nog wel wat langer mogen duren. De eerste week terug op het werk is gelukkig redelijk rustig en ik ga direct aftellen naar de meivakantie!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s