Persoonlijk

Nesteldrang?

Present! Sinds een aantal weken heb ik onwijze last van de welbekende nesteldrang. En dat slaat nergens op, want ik ben niet zwanger. Is dit dan misschien nesteldrang voor de bruiloft? Ik weet niet eens of het bestaat, maar het lijkt er wel degelijk op. Opeens heb ik de drang om allemaal dingen in huis te regelen. Sommige dingen zijn ook heel erg nodig, andere dingen iets minder. Wat ze echter gemeen hebben is dat het allemaal bakken met geld kost. En dat is een dingetje zo met de bruiloft voor de deur.

Zonnewering
Toen wij het huis in 2016 kochten zat er aan de achterkant al zonnewering op het huis. Wij hebben de zon ’s morgens heel kort op de voorkant, maar de rest van de dag hebben wij de zon in de achtertuin. Zonnewering achter is dus belangrijk. Xavi’s kamer ligt aan de achterkant van het huis en op dit moment hebben wij een screen voor zijn raam. Op zich prima, maar vorig jaar is er een scheurtje in gekomen. Niet heel erg mooi en hiernaast wilden we graag iets stevigers. Een vorm van zonnewering die we omlaag kunnen houden als het waait of regent. We gebruikten Xavi’s screen namelijk regelmatig om het in zijn kamertje wat donkerder te maken. Voor zijn raam komt binnenkort een rolluik.
Beneden komt er een nieuw zonnescherm. Op dit moment hebben wij een markies en die is gewoon echt aan vervanging toe. Dat was al toen wij hier kwamen wonen, maar met het prioriteiten stellen haalde de markies het nooit tot de hoogste prioriteiten. Inmiddels staat het bovenaan. We twijfelen nu alleen erg of we weer een markies willen. Het past bij het huis en het staat mooi, maar een zogenaamd knikarmsysteem is over het algemeen wat praktischer. We brainstormen wat af op dit moment. Het is de bedoeling dat alles op de gevel zit voor de zomer zijn intrede doet.

Ramen en kozijnen
Aan de achterkant van ons huis moet een raam vervangen worden. Er zit dubbel glas in en deze is lek. Nooit geweten dat het kon, maar het is gebeurd. Een van de glasplaten heeft een beetje losgelaten en hier kan lucht in en uit. Er zit vocht tussen en het ziet er niet mooi uit.

Het kozijn aan de voorkant moet opgeknapt worden. Er zit een stukje hout tussen dat niet mooi meer is. Het is niet aan het rotten, maar dat kan wel gaan gebeuren als we niet ingrijpen. Gelukkig hoeft het raamkozijn niet vervangen te worden, maar kan er een nieuw stuk hout tussen gezet worden. Dit is iets wat binnenkort moet gebeuren.

Dit raam moet vervangen wordenSchilderen
Nadat wij een nieuw zonnescherm en rolluik aangeschaft hebben, er een raam vervangen is en een stuk van het kozijn vernieuwd is, moet er geschilderd worden. We hadden het er al over het schilderwerk wel een keer opnieuw gedaan moet worden, maar als je alle voorgaande punten laat uitvoeren kun je er niet meer omheen. De zonneschermen moeten eerst. We laten de kozijnen en deuren dan schilderen in de kleur van het zonnescherm en het rolluik. Dit in combinatie met wit. Ook dit willen we laten doen voor de zomer echt begint.

Xavi’s kamer
Mijn zoon is inmiddels alweer een poosje geleden twee jaar geworden. Hij slaapt nog in zijn ledikant en zijn kamertje is nog precies hetzelfde als toen hij werd geboren. Nu gaat dit prima: hij klimt nog niet uit bed, gaat altijd direct slapen en slaapt vrijwel altijd door. Toch gaat het bij mij een beetje kriebelen om zijn kamer aan te gaan pakken. Ik heb een peuterbed voor hem gekozen, ik heb een bord gemaakt op pinterest en alle leuke dingen die ik tegenkom sla ik ergens op. Want het moet binnenkort toch wel gaan gebeuren, een peuterkamer voor de kleine man. Leukste project van de lijst! Maar wel met de minste prioriteit. Het staat gepland voor na de bruiloft. In de zomervakantie heb ik uitgebreid de tijd om de kamer te schilderen en te doen en ik heb dan ook alle energie en tijd om hem te helpen met wennen aan een nieuwe kamer en een nieuw bed. Zin in!

Toilet
We willen graag iets met het toilet. Op dit moment ziet het er nog precies zo uit als toen we in dit huis gingen wonen. We hebben wel geverfd, maar we hebben een neutrale kleur gekozen. De tegels en toilet zelf zijn hetzelfde gebleven. Nu denken we aan andere tegels, andere kleuren en andere accessoires. Ook een leuk project. We blijven er mee bezig, maar dit onderdeel heeft echt wel het minst prioriteit.

Genoeg te doen dus! En dit naast het organiseren van een bruiloft en alle andere normale dingen. Soms heb ik er ook echt even geen zin in, maar stapje bij beetje komen we verder.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s