Mama

Tips voor leuk en veilig badspeelgoed

Toen Xavi ongeveer één jaar oud was, begon hij het echt leuk om in bad te gaan. Voor zijn verjaardag hebben wij toen badspeelgoed gevraagd. Pas later las en hoorde ik over het gevaar van badspeelgoed en de slechte hygiëne in deze speeltjes. Daarom ziet de voorraad badspeelgoed er nu, weer een jaar later, heel anders uit.

Dat speelgoed vies wordt en je dit regelmatig schoon moest houden wist ik, natuurlijk. Maar dat de hygiëne van badspeelgoed zo dramatisch is wist ik oprecht niet. Xavi kreeg veel badfiguurtjes voor zijn eerste verjaardag en zelf kocht ik er nog een paar bij. Ik vond deze , bij de Xenos bijvoorbeeld, te leuk.

Badspeeltjes wilde dieren

https://www.xenos.nl/badspeeltjes-wilde-dieren

Pas na het lezen van verschillende artikelen besefte ik mijzelf dat al het speelgoed dat wij in huis hebben beschikt over een gaatje. Leuk om mee te spelen, want het dier kan vollopen met water en vervolgens water spuiten. Dikke pret natuurlijk. Maar na elke badsessie blijft er een kleine hoeveelheid water achter in het speelgoed. Dit stilstaande water is natuurlijk vreselijk ongezond. Na verloop van tijd zie je dat het speelgoed grauwer wordt en er ontstaat een zwart randje om de opening. Dit zijn tekenen van schimmelvorming. Nadat ik dit constateerde heb ik verschillende schoonmaakrituelen geprobeerd. Flink boenen met een oude tandenborstel en een flinke poos laten weken in wasmiddel. Niets hielp. Inmiddels heb ik , voor mijn eigen gemoedsrust Xavi zijn badspeelgoed vervangen. Dit is zijn lievelingsspeelgoed op dit moment.

Shuffle Aqua - Paw Patrol - Memo & Puzzel
https://www.bol.com/nl/p/shuffle-aqua-paw-patrol-memo-puzzel/9200000077272001/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=hNjN55A2vuJacz5pJgVGLg.1.2.ProductTitle


In dit zakje zitten een aantal kaartjes. Ze zijn stevig en ze kunnen echt goed tegen water. Xavi speelt er al een lange tijd mee en ze zien er nog steeds top uit. Je kunt er mee puzzelen en er zit een memoryset bij. De kaartjes plakken aan de rand van het bad, op de muur en de glazen wand. Speelpret gegarandeerd!
Hierbij is Xavi gek op Paw Patrol, maar er zijn meerdere uitgaven van dit spel.

SES Kleuren in bad, 8 kleuren
https://www.bol.com/nl/p/ses-kleuren-in-bad-8-kleuren/9200000057021988/?suggestionType=typedsearch&bltgh=vHpuCf203NFN-aU-kSBPIQ.1.2.ProductTitle

Over dit speelgoed ben ik zelf iets minder enthousiast. Xavi vindt het fantastisch. Nog beter dan de kaartjes. Hij kliedert het hele bad vol, het liefst zichzelf daarbij. Dit betekent dat ik hem na het badderen nog even moet douchen. Ook maak ik het bad direct schoon omdat je anders gekleurde strepen blijft zien. Ik weet ook niet of ik dit nog eens voor hem zou kopen, maar omdat hij het zo geweldig vindt geef ik hem dit nu wel.

Little People boot badspeelgoed 18 cm
https://www.blokker.nl/p/little-people-boot-badspeelgoed-18-cm/1467426

Deze boot is ontzettend leuk om mee te spelen. Dit is wel speelgoed dat ook regelmatig schoongemaakt moet worden. Ik vind het toch snel een beetje smoezelig aandoen ofzo, maar omdat er geen water in de boot of in de matroos kan is het goed schoon te houden. Je kunt het speelgoed ook goed afdrogen na het spelen.

Dit zijn de favorieten van dit moment. Ze zijn hier goed voor uren speelplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s