Persoonlijk

De week in beeld #7

Maandag

Serieus. Regen, alweer? Of moet ik zeggen; nog steeds? We starten deze week met wat negativiteit. Volgens google blijft het droog, maar van supermarkt naar huis regenen Xavi en ik goed nat. Gelukkig vind meneer het prachtig. Iedere plas wordt meegepakt en dat hij daardoor nog natter wordt maakt hem niets uit. Weg negativiteit. Het is maar een beetje regen. Het is overigens niet de enige keer deze dag dat we nat regenen. Een uur later gebeurt ons precies hetzelfde. Hierna besluiten we binnen te blijven. Xavi zei zelf; Nu wel genoeg boodschappen, mama.
We spelen met de trein en Xavi gaat in bad. Hij slaapt vervolgens van twee tot kwart voor vijf(!). Ik breng deze tijd door achter de computer en op de bank met een boek. Tussendoor wordt het raam nog opgemeten, dit wordt binnenkort vervangen.

Jordy komt pas om half 7. Hij heeft eerst een rondje sportschool gedaan. We eten weer pasta; er was nog veel pastasaus over. We brengen Xavi naar bed en ik ga een rondje hardlopen. Hierna kijken we samen naar The big Escape. We vinden het spel, met codewoorden en elkaar wegstemmen niet ijzersterk, maar de escape rooms zijn leuk.

Dinsdag

Mijn eerste werkdag weer deze week. Het is de week van de lentekriebels en ik praat vandaag met de kinderen over de verschillen tussen jongens en meisjes. Leuk hoe serieus ze er mee bezig zijn. Ze vullen in groepjes een venn-diagram in en de resultaten zijn te leuk.

Na het werk eten we bij mijn schoonouders. Als Xavi op bed ligt vertrekt Jordy naar de voetbal en ik doe niets meer. Ik vergeet foto’s te maken.

Woensdag

Het is vandaag Daltondag en om bij deze dag stil te staan zijn de ouders welkom om in de klas te blijven. Ik heb dus niet alleen 25 kinderen, maar ook 14 vaders en moeders in de groep. Het is gezellig en de ochtend vliegt voorbij. Om drie uur vertrek ik naar huis.
Een poosje geleden heb ik mij ingeschreven op een site waar auteurs en opdrachtgevers aan elkaar gekoppeld worden. Ik heb hier een opdracht aangenomen en op woensdagmiddag schrijf ik het stuk. Hierna ga ik samen met Jordy naar mijn ouders. We eten mee en vertrekken naar huis met Xavi. We spelen nog even en brengen hem naar bed. We kijken voetbal en gaan op tijd naar bed.

Donderdag

Weer een werkdag. Xavi gaat naar de opvang en voor het eerst zwaait hij mij zonder tranen uit bij het raam. Ik blaas hem handkusjes toe en laat hem met een gerust hart achter. Het is de derde dag dat Xavi geen middagslaapje doet en nadat hij gegeten heeft en in bad is geweest zit hij nog even voor de televisie. Verder komt er weinig meer uit.
Als ik mijn computer aanzet zie ik dat er mail is. Mijn artikel is geaccepteerd! Mijn eerste geld als auteur is verdiend. Ik fiets naar de snackbar en haal een ijsje voor ons om het te vieren. Whoop whoop!

Vrijdag

Jordy is vrij vandaag. Hij gaat zijn trouwpak passen. Xavi gaat ook mee, want zijn maten worden opgenomen. Ik ben aan het werk en ik denk steeds aan mijn mannen. Ik ben zo benieuwd hoe ze eruit gaan zien! Ze gaan samen met de metro en ik krijg foto’s doorgestuurd van hun leuke dag.
Ik ben heel blij als de dag erop zit en ik race naar huis. We spelen nog lang met Xavi en als Jordy hem naar bed brengt, fiets ik naar de bilbiotheek.

Zaterdag

Zoveel zin in dit weekend! Zaterdagmorgen gaan we op pad om ringen te kopen. En wonderbaarlijk genoeg slagen we. We bestellen de ringen direct, omdat het anders wel erg krap wordt richting de bruiloft. Hierna fietsen we langs de bakker en we kiezen allerlei lekkere broodjes uit. ‘s-Middags zijn we thuis. We spelen met de trein, lezen boekjes en om half vijf vertrekt Jordy naar de voetbal. Xavi helpt mij met het opvouwen van de was.
We gaan met vrienden uit eten. De mannen gaan na de voetbal meteen door en de vrouwen fietsen samen naar het restaurant. Het eten is heerlijk en het is erg gezellig. Om half 12 zijn we weer thuis. We hangen nog even op de bank en een uur later gaan we naar bed.

Zondag

Xavi is erg vroeg wakker en dat komt eigenlijk wel goed uit. We willen graag gaan wandelen in Oisterwijk. Hier is een groot natuurgebied met meerdere wandelroutes, speeltuinen en een fijne locatie om een hapje te eten. We zijn er om tien uur en kiezen een route van 3,5 kilometer. Xavi heeft elke stap zelf gezet en onderweg hebben we geklommen, gerend en takken verzameld. Na deze wandelroute is het echt wel op. We besluiten onderweg iets te eten en stoppen uiteindelijk bij de La Place. Het is hier heerlijk rustig en we genieten van elkaar en van het eten. Xavi speelt in de speelhoek en als we hem opeens heel hard horen huilen vliegen we erop af. Wat blijkt, meneer zag een spinnetje. (wat later een vlieg blijkt te zijn) Ridder Schijtebroek hoor!
Thuis genieten we nog van de zon en we spelen met de auto’s. Jordy bakt pannenkoeken en zo sluiten we een heerlijk weekend af. Klaar voor een nieuwe werkweek en we zijn inmiddels echt aan het aftellen naar de bruiloft. Nog minder dan zeven weken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s