Persoonlijk

De week in beeld #9

Maandag
Het is de dag na mijn vrijgezellenfeest. Xavi en ik slapen uit, het is al acht uur als we besluiten om te gaan ontbijten. Sinds ik Xavi een keer aan de kop van de tafel heb gezet wil hij daar steeds zitten. Voor het ontbijt gebeurt dit dus.. Even slepen met je stoel om aan de kop van de tafel te zitten. Verder verloopt de dag rustig. We genieten van de zon. We gaan fietsen, spelen in de speeltuin, doen boodschappen en gaan naar de bilbiotheek. Een prima maandag. Op weg naar huis worden we ingehaald door een vrachtwagen. En niet zo maar één, maar een vrachtwagen die een hijskraan vervoert. Xavi vindt het geweldig. Bij de rotonde waar wij de vrachtwagen tegenkomen komt hij vast te zitten. De chauffeur kan niet meer voor- of achteruit. We blijven een poosje staan kijken, maar het schiet niet veel op en na een minuut of twintig houden we het voor gezien.
Om acht uur ligt de kleine man op bed en Jordy en ik hebben wat dingen te doen voor de bruiloft. Maar dan wordt ik gebeld door een collega om te vragen of ik nog aan de vergadering heb gedacht. Oeps, ik spring in de auto en als ik thuis kom ligt Jordy al te slapen.
We hadden de avond wel anders wel anders voor ons gezien.

Dinsdag
Jordy heeft een lange dag voor de boeg. Hij vertrekt om 6.00 uur naar de zaak en om 18.00 uur is hij bij zijn ouders. We blijven daar eten, makkelijk en gezellig. Mijn schoonmoeder heeft kibbeling gehaald bij de visboer, deze eten we met krieltjes en peentjes. Topmaaltijd. Mijn dag verliep verder rustig. Jordy vertrekt ‘s-avonds naar de voetbal en ik kruip achter de computer. Niet voor de site deze keer, maar ik werk voor school.

Woensdag
We gaan vandaag met de kleuters naar een grote kinderboerderij. Altijd leuk deze uitjes, maar ik ben ook o zo blij als het weer voorbij is en alle kinderen weer veilig bij hun eigen ouders zijn. Gelukkig verloopt alles goed, de kinderen hebben een leuke ochtend. Ik stop om half 3 met werken en ik ga snel naar huis. Ik stofzuig het hele huis, verschoon de bedden, draai twee wassen en vouw minstens net zo veel was weg. Als Jordy thuis is vertrekken we naar mijn ouders. Daar eten we mee. Vervolgens snel naar huis: de ambtenaar komt vanavond!
Het is een hele leuke vrouw en Jordy en ik leggen ons hele leven voor haar op tafel, zodat zij er met de ceremonie iets moois van kan maken. Ze geeft ons nog wat dingen om over na te denken. Willen wij geloftes afleggen? Wat is precies Xavi zijn rol? Welke muziek moet er spelen tijdens de ceremonie? We gaan het er eens over hebben..
Deze fijn foto krijg ik doorgestuurd als ik aan het werk ben.

Donderdag
Is het al weekend? Ik sleep mezelf uit bed en ik heb absoluut geen zin om te gaan werken. De kinderen voelen dat schijnbaar aan, want we hebben een heel vermoeiende dag. Die horen er ook bij, helaas. Na schooltijd surf ik snel naar de site van Mama’s meisje, vandaag kwam mijn bevallingsverhaal online op de site!
Gelukkig hoeven we ‘s-avonds niet. We hangen op de bank, stellen het buffet samen voor de bruiloft en we gaan op tijd naar bed.

Vrijdag
De laatste werkdag. Ik ga met de kinderen van groep 4 naar de molen. Een leuk uitje, ze vinden het allemaal ook erg spannend. De steile trappen en alles binnen draait en maakt lawaai. Na school stort ik me op een berg nakijkwerk. Verder ben ik de hele dag een beetje zenuwachtig. Jordy wordt om kwart voor zes opgehaald door vrienden voor zijn vrijgezellenfeest. Ik dacht het goed geheim te houden, maar later hoor ik dat hij wel iets doorhad.
Ik eet met Xavi en we springen nog even op de fiets. Het is heerlijk weer.
Als Xavi op bed ligt begin in aan de serie Overspel op Netflix. Aanrader!

Zaterdag
We hebben weinig op de planning staan. We doen een poging tot het kopen van schoenen, maar slagen niet. Vervolgens lopen we een rondje in een uitgestorven bos. Heerlijk.
Als laatste nog naar de bouwmarkt. We bestellen een nieuw zonnescherm en een rolluik voor het raam bij Xavi. Xavi slaapt een gat in de dag en Jordy gaat naar de voetbal. ‘s-Avonds hebben we niets. Heerlijk, we kijken slechte televisie en we genieten van de rust. Jordy is kapot van de week en de avond ervoor dus die slaapt op tijd. Ik zit in mijn nieuwe boek en lees nog even in bed.

Zondag
Xavi wil graag spelen. Om half 8 geef ik toe en vertrek ik met hem naar beneden. Jordy slaapt nog tot half 9. We zitten de hele ochtend aan tafel. Ik werk aan de site, we werken de agenda bij en Xavi kleurt, stempelt en speelt met de klei. Na de lunch gaan we er even op uit. De zon laat zich zien en we genieten ervan. We brengen de dag verder door in en om het huis en genieten van wat nog rest van het weekend. Klaar voor een nieuwe week. Het aftellen is nu echt begonnen. Ik moet nog twee weken werken voor de meivakantie begint en over 4 weken gaan we trouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s