Persoonlijk

De week in beeld #10

Ja hoor, hij staat weer klaar. De foto’s van de afgelopen week op een rijtje. Deze week is het een korter verslag geworden. Op het moment dat dit overzicht online komt zijn wij namelijk in de Efteling! Na een zondag in de bossen en een nachtje in een hotel zijn wij vandaag een dagje in Nederlands mooiste pretpark. Heerlijk. Het overzicht stopt dus op zaterdagavond. De andere dagen houden jullie tegoed!

Maandag
Het is mijn vrije dag. De kleine man is goed gehumeurd en we hebben er zin in. Gelukkig heeft Xavi mij alweer vergeven voor het feit dat ik een flink stuk vel van zijn kin heb geschraapt. Per ongeluk natuurlijk. We waren heerlijk springen en stoeien op het grote bed en toen Xavi in mijn armen wilde springen nam ik een stukje van zijn kin mee. Oeps..

We beginnen vroeg aan onze boodschappenronde en voor het eerst maken Xavi en ik een liftselfie. Op naar de Lidl. En naar de Albert Heijn en de Hoogvliet.(#koopjesjager)
Om half 11 breng ik Xavi bij mijn schoonmoeder en zelf vertrek ik met mijn moeder naar Rotterdam. Ik mag mijn trouwjurk weer aan! Hij is flink te groot en er moet nog het een en ander aan gebeuren. Toch is het heel fijn om hem aan te hebben en als de jurk helemaal is afgespeld krijg ik een goed idee van hoe het moet worden. Ik vind de jurk gelukkig nog steeds prachtig. Toch spannend, nadat ik de jurk ruim vier maanden niet had gezien!
Ik haal Xavi weer op en we spelen thuis een poosje in de tipi en met de auto’s. Ik wilde nog graag naar buiten, maar meneer vertikt het. Ik doe wat klusjes in huis en de dag vliegt om. Ik hang Xavi zijn zomerjassen aan de kapstok en ik was zijn winterjassen. Deze kunnen in de kast. Ik verbaas me over de hoeveelheid zomerjassen die tevoorschijn komt. Ik tel er vijf! Ze passen gelukkig allemaal nog. Luxeproblemen aankomende zomer..

Dinsdag
De eerste werkdag valt zwaar. Ik merk dat ik echt naar de vakantie toeleef. Nog even volhouden. Vandaag heb ik na school geen afspraken dus ik probeer vooruit te werken. Taakkaarten, verslagen en een beetje schoonmaakwerk. Zo kan ik opgeruimd de week in. Er moet nog veel gebeuren voor de koningsspelen en de juffendag van volgende week.
We eten bij mijn schoonouders en ik word heel blij als ik erachter kom dat daar asperges op tafel komen! Dit maak ik zelf echt nooit, maar ik vind het wel erg lekker. Mijn schoonvader heeft de vrachtwagen mee en Xavi moet er natuurlijk even inzitten. Binkie. Jordy gaat ’s avonds naar de voetbal en kijk naar een aantal programma’s op TLC. Counting on en Sweet Home Sextuplets. Ik vind het heerlijk en Jordy vind het vreselijk dus dat komt mooi uit. Sowieso zijn dit fijne programma’s bij een volle wasmand of om te kijken tijdens het bijwerken van de administratie.

Woensdag
Wij vertrekken naar het werk en Xavi heeft een topdag bij mijn ouders. Ik krijg allerlei foto’s doorgestuurd. Mijn ouders kopen nieuwe schoenen voor Xavi, nadat ik ze met mijn moeder al gespot had. Na het werk kunnen we aanschuiven voor het eten. Heerlijk. Zo fijn om twee dagen achter elkaar niet te hoeven koken.
Als Xavi in bed ligt vertrek ik naar de vergadering van de oudercommissie van de kinderopvang. Ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt op de plaats waar ik mijn kind naar toe breng, vandaar dat ik al vanaf het begin lid ben van de oudercommissie. Vandaag bespreken we de dag van de leidster en het vaccinatiebeleid. Er volgt een interessante discussie. Later zal ik hier nog iets over schrijven.

Donderdag
Het einde van de werkweek komt in zicht. Morgen zijn de Koningsspelen en samen met een collega haal ik de pakketten voor het ontbijt op en we dekken de tafels alvast. Omdat ik geen zuivel meer probeer te eten , lunch ik met Alpro. Het valt vies tegen, maar ik het komt vast omdat ik er nog aan moet wennen. ’s Avonds zijn we allebei thuis, heerlijk!

Vrijdag
De Koningsspelen zijn zoals altijd weer heel erg leuk. Maar wat ben ik moe na deze dag! Niet normaal. Ik lig al vroeg in bed, met een boek. (Goed boek trouwens!) Maar ook lezen wil niet lukken. Het licht gaat al vroeg uit.

Zaterdag
We hebben een topdag. We slapen tot acht uur en omdat Xavi nog slaapt blijven wij ook nog even liggen. Heerlijk. Na het ontbijt gaan we onze trouwringen ophalen. We besluiten om met de bus te gaan. Xavi is nog nooit met de bus geweest en hij vindt het helemaal het einde.
Na de lunch breng ik hem naar bed. Na ruim 3(!) uur maak ik hem weer wakker.
Jordy wordt ondertussen opgehaald voor zijn tweede vrijgezellenfeest. Xavi vindt het niet leuk dat hij niet met opa en papa mee mag. Hij wil niet bij mama blijven. Gelukkig komt het weer een beetje goed als ik hem meeneem om een ijsje te eten. Hierna bak ik pannenkoeken en na nog een uurtje spelen en Dalmatiërs kijken gaat de kleine man naar bed. Ik maak me klaar voor de dagen weg. Ik verschoon het bed, vouw de was op en verzamel alle spullen die mee moeten. Zin in!

De foto’s van zondag houden jullie tegoed. Wij genieten even van twee dagen niets. Even als gezin weg, voordat we ons weer in het werkende leven storten en verder gaan met het plannen van de bruiloft. Dat wordt genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s