Persoonlijk

De week in beeld #12

Wat een heerlijke week was dit. Geen seconde met werk bezig geweest. Wel druk aan de slag gegaan in huis, maar afgewisseld met genoeg rust, gezellige uitjes en fijne momentjes met mijn kind.

Maandag
Tweede Paasdag, wat een genot jongens. Het is prachtig weer en ik ben van mening dat een weekend van vier dagen de standaard moet worden. We hebben alles op orde en hebben (of nemen) de tijd om echt te genieten. We starten de dag met het verstoppen van paaskuikens. Xavi zoekt ze en als hij ze allemaal gevonden heeft mag hij er één opeten. De eerste keer, volgens mij, dat wij deze man bewust chocola geven. Hij vind het heerlijk. We stappen op de fiets en we gaan de duinen in. We fietsen bijna tot Kijkduin, we stoppen even kort voor een koekje en we fietsen weer terug. We spotten in de duinen trouwens Schotse Hooglanders en een salamander! Als we thuis zijn lunchen we en vervolgens gaan we lekker de tuin in. Daar moet nog van alles gebeuren, maar vandaag komt daar niets van. We zitten in de zon en spelen met de watertafel.
Rond vijf uur vertrekken we naar mijn ouders om daar te gaan gourmetten. Het eten is heerlijk en om half acht is het weer tijd om naar huis te gaan. Xavi naar bed en wij op de bank. Het paasweekend is voorbij. Het was genieten..

Dinsdag
Het paasweekend is voorbij, maar eigenlijk begint het nu pas voor mij. Twee hele weken vakantie. Vandaag staat er niets op de planning. De boel op orde, boodschappen doen en tijd met Xavi. Stiekem heb ik alweer allerlei klusjes voor mezelf bedacht. Xavi speelt eerst met de auto’s en ik ga vast aan de slag met wat klusjes. We gaan daarna boodschappen doen en Xavi mag weer beleg uitkiezen in de supermarkt. Hij kiest deze ronde voor Paw Patrol hagelslag. Hoe bedenken ze het en wie koopt dat nou? Ja , ik dus. Hij vindt het heerlijk trouwens, dus goede keuze.
Na de lunch vertrekken we naar de speeltuin en naar de fietsenmaker. Het wordt echt tijd voor Xavi om achterop de fiets te gaan. Helaas is de kleur die ik voorop de fiets heb niet meer te krijgen, dus ik moet even nadenken over de volgende stap.
Jordy moet ‘s-avonds voetballen en ik sport thuis.

Woensdag
Xavi gaat vandaag bij mijn ouders spelen. Hij vindt het altijd zo leuk bij opa en oma dat hij er zelf om vraagt. Ik breng mijn fiets weg om er een zwart stoeltje op te laten zetten. De fietsenmaker heeft deze op voorraad, dus hij kan er meteen op.
Ik loop ik alle rust even door de Zeeman, dit doe ik dus nooit en ik koop wat leuke spelletjes voor Xavi. Ik vind het heel leuk om spelletjes met hem te spelen, al kan hij zich nog niet zo goed aan de regels houden. Work in progress zullen we maar zeggen.
Als ik weer thuis ben ga ik druk aan de slag op de computer, ik schuur de muur en verf de geschuurde plekken. Nu kan het nieuwe traphekje geplaatst worden! Top.
Ik haal Xavi op tijd weer op en om half zes staat het eten op tafel. Om zes uur stappen we op de fiets, de mannen moeten nog even geknipt worden voor de bruiloft. Ik ga mee, want ik wil me er graag mee bemoeien.
Als we thuiskomen brengen we Xavi naar bed en we genieten samen nog even van de rust. We sturen nog wat mails voor de bruiloft en we kijken naar een aflevering van The Blacklist.

Donderdag

Ik heb een gezellige dag voor de boeg. Ik breng Xavi naar de opvang en ik rijd even snel langs de bakker. Daarna snel naar huis want de ceremoniemeesters komen zo langs. Eerst mogen ze taart proeven en raden wat wij gekozen hebben als bruidstaart. Hierna overleggen we wat dingen voor de bruiloft en we nemen het draaiboek door. Hierna vertrekken we naar Rotterdam Alexandrium omdat één van ceremoniemeesters nog een jurk zoekt voor de bruiloft. Hier slagen we uiteindelijk niet voor, maar we als we ergens neerstrijken voor een lekkere lunch gooien we een digitaal mandje vol met allerlei jurken. Hopelijk zit hier iets leuks bij voor bij de bruiloft.
Voor we weer naar huis rijden shoppen we alle drie nog wel flink voor onze kinderen. #momlife.
Jordy is later omdat hij uit de sportschool komt en ik zorg ervoor dat Xavi in bad geweest is en gegeten heeft als hij thuis komt. Na een dag op de opvang is hij flink moe. Xavi gaat om zeven uur naar bed en wij eten een pizza op de bank. Topavond.

Vrijdag

Ook vandaag staat er weer een heerlijke dag op de planning. Ik rommel wat in de tuin en Xavi fietst in de poort. Ook op zijn ‘echte’ fiets (met trappers en zijwieltjes) lukt het fietsen steeds beter! Zo leuk om te zien.
We gaan op tijd weer naar binnen want onze buurvrouw komt op bezoek met haar zoon. De jongens schelen een half jaar en terwijl zij lekker met de auto’s spelen, kletsen wij bij onder het genot van een kopje thee en een stukje taart. Donderdagavond belde mijn schoonmoeder om te vragen of wij ook een stukje taart wilde proeven van de groothandel waar ze mee in gesprek waren. De hoeveelheid die ze uiteindelijk kwam brengen was om bang van te worden!
Als de buren weer weg gaan pak ik snel mijn spullen bij elkaar. In Leiden heb ik een high tea met vriendinnen én onze kinderen. Het is lekker, gezellig en we kunnen onverwachts genieten van een heerlijk zonnetje. Rond half zes ben ik weer thuis en we beginnen meteen aan het avondeten. Xavi is wederom moe, van alle indrukken en al het buiten spelen. Toch nemen we het er nog even van. We knuffelen op de bank en lezen eindeloos veel boekjes. Rond acht uur ligt meneer in bed en wij maken het zelf ook niet te laat.

Zaterdag

En dat is maar goed ook. Xavi is vroeg wakker en omdat ik op pad moet staan we op tijd op. In de plaats waar ik werk worden veel spelletjes georganiseerd en ik ga koffie schenken. Het is niet mijn favoriete activiteit in de vakantie, maar het feit dat ik met een gezellige collega ben maakt veel goed. Ook zijn alle kinderen die ik tegenkom erg enthousiast en dat is altijd leuk. Om half één ben ik weer thuis. Op tijd voor de lunch en om mijn zoon naar bed te brengen. Hij slaapt heerlijk en doen even helemaal niets. Top! We krijgen verder weinig mee van Koningsdag. Het regent en we zijn lui. Dus we vermaken ons binnen.
We fietsen nog even naar de Appie omdat we zin hebben in aardappelkroketjes met een gehaktbal, maar dat was het dan.

Zondag

We zijn vandaag veel actiever, maar we gaan nog steeds niet ver. We fietsen even naar mijn schoonouders om een fiets te lenen en we zijn verder druk bezig in en om het huis. Jordy plaatst een nieuw traphekje en hij tegelt een stuk van de tuin. Ik ben bezig in de tuin met het onkruid. Verder lopen Xavi en ik vooral in de weg.
Xavi wil nog even fietsen en we proberen het op de fiets met zijwieltjes. En het lukt! Nog een teken dat mijn kind belachelijk groot wordt.
Na al het werken in de tuin eten we soep met afbakbroodjes. We spelen nog even met de trein en we brengen Xavi naar bed. Het weekend was rustig maar heerlijk.

Ik ben klaar voor nog een tweede vakantieweek. De laatste hele week voor de bruiloft. Er moet nog veel gebeuren en dat gaat allemaal deze week gebeuren. Mijn jurk voor de laatste keer passen, de decoratie komt binnen, de laatste contacten met leveranciers en de bedankjes worden deze week in elkaar geknutseld. Het wordt nu echt spannend maar ik heb er zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s