Persoonlijk

Welkom in de wereld van de Podcast

Sinds kort ben ik helemaal verslaafd aan het luisteren van Podcasts. Jup, weer een trend die door mij lekker laat ontdekt wordt.. Toch ben ik er inmiddels achter dat er veel mensen nog veel later zijn dan ik. Zo ook mijn wederhelft, die op dit moment veel vragen stelt over podcasts. Want wat vind ik hier zo fantastisch aan? Waarom luister ik liever naar een podcast dan naar de radio? En wat maakt het nou zó goed dat ik gewoon met oortjes in op de bank naast hem zit?

Onder dit icoon op je iPhone of iPad vind je de Apple Podcasts app. Hier kun je nagenoeg alles vinden.
Geen Apple? Zoek dan in Spotify of Soundcloud.

Ongeveer een maand geleden stuitte ik op een artikel over één specifieke podcast. Ik had al eerder over podcasts gehoord, maar er nog nooit de moeite genomen iets te beluisteren. ‘s-Middags zat ik in het zonnetje in de tuin en Xavi scheurde op zijn fiets door de poort. Het zal ongetwijfeld kunnen, maar ik durf dan niet naar binnen. Ook een boek lezen lukt niet echt. Hij is dan toch nog maar twee jaar en ik wil hem goed in de gaten houden. Opeens schoot het artikel over de podcast door mijn hoofd en het leek mij het uitgelezen moment om hier eens aan te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Eén oortje in, podcast aan en mijn ogen op mijn zoon gericht. Laat maar komen.
En om eerlijk te zijn, ik was meteen verslaafd. Ik ben inmiddels tot de conclusie dat ik begon met een heel goede podcast, dus dat heeft ook geholpen. Ik heb de dagen hierna continue met oortjes in rondgelopen, om maar verder te kunnen luisteren. In de auto, tijdens het nakijken en voorbereiden van mijn lessen, bij het ophangen van de was en in bed. Ik wilde verder luisteren. En ook toen ik alle afleveringen van deze podcast gehoord had wilde ik door. Dus op zoek naar nieuw luistervoer.

De wereld van de Podcast is enorm. Er is zoveel te vinden om naar te luisteren. Over elk vakgebied of onderwerp is wel iets te vinden. Vaak is er zelfs een gigantische keuze in een bepaald onderwerp en kun jij zelf kiezen wie je fijn vindt om naar te luisteren. Veel podcasts plaatsen elke week een nieuwe ‘aflevering’, maar net als bij series kun je een soort ‘bingeluisteren’ omdat er zo vreselijk veel beschikbaar is.
In tegenstelling tot lezen, waar ik ook gek op ben, kun je podcasts overal beluisteren. Je bent elke dag opnieuw bezig met klusjes en activiteiten die je doet zonder erbij na te hoeven denken, maar die wel opgeleukt kunnen worden. Kies iemand met een fijne stem die iets verteld waar jij iets mee kunt en je dag wordt er een stuk beter van. Zo ervaar ik het tenminste. Tijdens het ophangen van de was, naar de sportschool, tijdens de boodschappen, tijdens het koken en in de auto luister ik naar podcasts. Ik luister naar mensen die mij een goed verhaal vertellen, die mij wijzer kunnen maken en mij kunnen inspireren. Ik heb mij geabonneerd (dit is gratis) op een aantal podcasts en het is iedere keer verschillend waar ik zin in heb. Iets luchtigs om lekker in mee te gaan en om te lachten? Iets inspirerend? Iets om me te laten nadenken? Een goed verhaal om in meegezogen te worden?
Alles is te vinden.
De beste podcasts die ik op dit moment in mijn luisterlijst heb staan zal ik met je delen in een ander artikel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s