Persoonlijk

De week in beeld #24

De laatste schoolweek ligt voor ons. Ik ben er klaar voor en vooral klaar mee. Even doorbikkelen nog. Veel knuffelen, aai over de bol geven en bemoedigende dingen fluisteren. Want: de kinderen zijn ook helemaal klaar. Ze zijn moe, hebben hoofdpijn en willen vooral naar mama. De kinderen en de juf tellen samen af. Verder was er de afscheidsavond van groep 8, kermis in het dorp, een nieuwe tuinset en online shopping ter inspiratie van mijn verjaardag.

Maandag
Mijn laatste vrije maandag. Volgende week ben ik ook vrij, maar dan is het niet mijn vrije dag van de week. Ik ben in mijn hoofd al veel bezig met de vakantie merk ik. Xavi en ik doen rustig aan. We doen weekboodschappen, we spelen samen en ik doe Xavi uitgebreid in bad. Ik stuur mijn moeder een foto van een pak risotto in haar kast.. Aangezien ik cruciale ingrediënten vergeten was en niet terug wilde naar de winkel, gapte ik dit pak mee bij mijn ouders. Ik lunch met een heerlijk broodje gebakken grillworst en we maken de dag compleet met een gebakje. Niet verkeerd. Na het eten fiets ik nog even naar de bibliotheek waar ik neerstrijk met een tijdschrift. De laatste tijd doe ik dat vaker en ik moet zegen dat het echt een moment voor mezelf is. Het klinkt saai en alsof ik 65+ ben, maar in de bibliotheek een tijdschrift lezen is echt een aanrader.

Dinsdag
Werken vandaag. Ik pak het ’s morgens serieus aan om maar zo lang mogelijk normaal te blijven doen voor de kinderen. ’s Middags spelen we vooral buiten. Heerlijk.
Na school ga ik snel naar de winkels, koop een auto voor Xavi en geef die aan hem bij mijn schoonouders. (iets met zindelijk worden) Na het eten ga ik snel terug naar school voor de afscheidsavond. Ik ben rond half 11 thuis en duik direct mijn bed in.

Woensdag
Als de kinderen naar huis gaan kan het echt opruimen beginnen. Er worden kasten verplaatst en uitgezocht en er wordt van alles uitgezocht. Heerlijk om echt resultaat te zien van je werk.
We eten als Jordy thuis komt van de sportschool. Vol trots laat ik hem ’s avonds mijn eerste cadeautjes zien. We eten wat chocolaatjes, maar we genieten ook echt van mijn ‘rapport’. Gemaakt door twee kinderen uit mijn klas. Heel lief en ook een beetje confronterend. (Zie het stukje mijn juf zegt heel vaak.)

Donderdag
Werken, sportschool, Jordy de deur uit. De dag vliegt voorbij en ik wordt echt moe. Ik vraag me dan altijd af of het goed is dat het bijna vakantie is omdat ik moe ben of dat ik zo moe ben omdat het bijna vakantie is. Wie zal het zeggen. Ik haal de kleine man op, we gaan naar de kermis en al we thuis komen maak ik een broodje hamburger. Ik heb geprobeerd om foto’s te maken van Xavi in de draaimolen, maar ik had helaas steeds veel andere kinderen op de foto en geen enkele waar Xavi normaal op stond.

Vrijdag
Een rustige ochtend op school. De kinderen hebben speelgoed mee en we spelen binnen en buiten. Om 12 uur gaan de kinderen naar huis, ruimen wij de laatste dingen op en we vertrekken met het team naar een terrasje. We lunchen met elkaar en om 3 uur ben ik klaar. De zomervakantie is begonnen!
Ik kan daarna echt niet meer in beweging komen. Ik surf een beetje over het internet op zoek naar verjaardagscadeautjes voor mijzelf. Jawel, mijn verjaardag komt eraan en ik ben wederom inspiritatieloos. Ik heb aan mijn ouders een paar schoenen gevraagd, dus daar kijk ik vast voor rond. Ik stuit op dit paar en ik denk dat deze het worden. Wit of roze?

Zaterdag
We starten rustig op. Xavi en ik gaan naar een verjaardag. We eten taart en Xavi vermaakt zich prima met het speelgoed van de jarige. Jordy zou meegaan, maar de tuinset wordt geleverd en hij moet hiervoor thuis blijven. Als ik vraag of de set al in elkaar staat krijg ik een foto van een paar verregende dozen. Maar, als ik thuiskom staat de set in elkaar! Heerlijk, goede manier om de vakantie te beginnen. Ik duik er meteen op. Zaterdagavond blijven we allebei thuis. Romantische avond voor ons. Filmpje, biertje, hapje. Niks meer aan doen.

Zondag
Het is heerlijk weer dus we springen op de fiets naar het strand. Aan het begin loopt Xavi nog netjes over het zand, maar al snel rent en springt hij gillend door het water. Hij heeft veel lol en we doen lekker mee. Gelukkig heb ik schone kleren bij me, want een kwartier en een valpartij later is meneer tot zijn ondergoed nat. Op weg naar huis komen we langs een tractor van de reddingsbrigade. Xavi mag er van mij niet op, maar aangezien mijn broer en zus lid zijn van de reddingsbrigade wordt door de aanwezige leden geroepen dat hij er zeker wel op mag. Ik klets bij met een oude bekende en Xavi vermaakt zich.

Thuisgekomen slaapt Xavi een gat in de dag en ik lig op onze tuinset met een boek. Heerlijk.
Xavi eet bananenpannenkoeken, wij een pizza en Jordy vertrekt naar een afspraak. We hebben een heerlijk weekend gehad!

Nu is het vakantie! Eindelijk. Jordy werkt nog twee weken en dan heeft hij ook vakantie. Ik ga de komende dagen genieten van rust en van mijn kind. Daarbij ben ik deze week ook nog jarig! Gegarandeerd een leuke week en veel fijne foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s