Persoonlijk

De week in beeld #25

Het is weer tijd voor een nieuwe week in beeld. En tot mijn schaamte kwam er in mijn eerste vakantieweek geen enkel ander artikel online. En dit terwijl ik er toch een aantal klaar heb staan die bijna af zijn. Ik ben de afgelopen week welgeteld nul keer achter de computer gekropen. Ik voel een beetje schaamte, omdat ik grootste plannen had. Het kan me anderzijds weinig schelen, want ik had dit blijkbaar even nodig. Quality time met de kleine man en een klein beetje tijd voor mezelf. Dus zo. Een nieuwe week in beeld en de belofte voor twee andere artikelen deze week.

Maandag
Mijn eerste vakantiedag. Genieten in het kwadraat. We starten rustig op en rond een uur of 9 fietsen we heerlijk in de zon naar oma. Xavi mag daar even spelen terwijl ik geniet van wat tijd voor mezelf. Ik ga naar de sportschool, verschoon de bedden, draai twee wassen en lunch op de bank met een vreselijke maar wel heerlijke serie. Yummymummies.. ook echt een guilty pleasure. Ik zit nog even in de tuin met een boek en vervolgens spring ik weer op de fiets om Xavi op te halen. Langs die bieb en naar huis. Ik zet het eten voor de mannen klaar en ik ga zelf lekker uit eten mijn zus. Een vervroegd verjaardagscadeau. Het is gezellig en heerlijk.

Dinsdag
We moeten naar de tandarts. Ik lig daar al drie dagen vooraf wakker van, maar gelukkig vindt Xavi het een fantastische belevenis. Echt chapeau ook voor mijn tandarts, die het supergoed deed met de kleine man. Onderweg naar huis kopen we een badje, want het wordt tropisch warm. We hadden al wel een badje, maar Jordy wil er één waar hij ook bij kan. Wordt geregeld meneer!
De rest van de dag spelen we samen in het badje. Ook liggen we in de zon. Het is echt heerlijk en gezellig. Ik haal een to good to go box en we genieten ’s avonds van een gebakje.

Woendag
Ik ben JARIG! Jawel, ik word vandaag 28 jaar. Daar wil ik verder niet al te veel woorden aan vuil maken, maar we genieten van een gezellige, niet al te drukke dag. Veel mensen op vakantie, maar gelukkig ook nog genoeg mensen die een taartje komen eten. Kindjes in het bad, veel koud drinken op tafel en de dag is compleet. We hebben eigenlijk de hele dag mensen over de vloer, van negen tot elf. We zitten nog even op de bank na te genieten en het is te warm om te gaan slapen. Rond middernacht gaan we toch, want er moet donderdag ook weer gewerkt worden. (Niet door mij, maar dat probeer ik niet te veel hardop te zeggen.)


Donderdag
The day after. Ik heb voornamelijk geld gekregen en ik vertrek met een vriendin naar Zoetermeer om hier wat van uit te geven. Het is bijna overal sale en daar worden we blij van. Dit rek bij de H&M maakt ons dan ook heel hebberig. Vol bikini’s. Maar tegelijk ook te vol en te rommelig. We kunnen er niets mee. Xavi is bij de opvang, maar ik haal hem direct na het shoppen weer op. We eten op de bank een tosti voor we naar buiten gaan. Het is warm en we spelen thuis nog even samen in het bad. Als Jordy thuis komt trekt hij ook zijn zwembroek aan het is family-time! We eten restjes van de verjaardag en puffen ’s avonds nog wat in de tuin. Als ik Xavi op bed heb gelegd zie ik dat het gewoon 31 graden is op zijn kamertje! Ongelofelijk, maar Xavi lijkt er weinig last van te hebben. Hij slaapt heerlijk.

Vrijdag
En lang ook. Ik start de vrijdag in de tuin, alleen. Ik maak Xavi om kwart over acht wakker. Het is wederom Xavi en mama vandaag. We gaan naar de markt en kopen Turks brood, stokbrood en kibbeling. Het wordt vanavond een simpele maaltijd. Xavi krijgt een ijsje en thuis kunnen we meteen door met het volgende ijsje. Ik heb mijn dopper in de vriezer gelegd en zo kunnen we echt koud water drinken. Ik probeer de tour te volgen en ik lok Xavi naar binnen met watermeloen, zodat ik het einde van de etappe kan kijken. Hierna zet ik dit monster maar even onder de douche. Ik ga er even op uit om een cadeau voor mijn vader te kopen en we zitten op tijd klaar voor de Avondetappe en de Vlaamse versie hiervan kijken we ook. Een bizarre dag in de Tour de France.

Zaterdag
De eerste twintig minuten van de dag zitten we voor het raam. We kijken naar de flitsen en luisteren naar de donder. Xavi vindt het reuze interessant en gelukkig niet eng. Daarna gaan we naar beneden. We genieten wederom met volle teugen. Van niks. De beste dagen. Jordy verft een muurtje boven en Xavi en ik genieten van de Leeuwenkoning. Want regen is een Disneyfilm. Ook heeft de kleine man de spelletjes helemaal ontdekt, dus we spelen er een paar. We spelen onder andere memory en ik verbaas me erover hoe snel hij het spel doorheeft. Natuurlijk is hij nog steeds een peuter en hij speelt niet altijd eerlijk, wacht niet op zijn beurt en maakt een spel niet altijd af. Maar oefening baart kunst en we oefenen wat af.
Wanneer Xavi slaapt kruipen wij op de bank voor de ontknoping van de Tour de France. Na het eten vertrek ik naar het ziekenhuis, waar een vriendin is opgenomen. We kletsen even en ze lijkt er best wel goed aan toe. Gelukkig, zo is het gewoon een gezellig bezoekje en hopelijk kan ze snel weer naar huis.

Omdat het weer om te huilen is wordt de tuin opgeruimd. Badje weg, parasol naar binnen, tuinkussens weg en watertafel naar de schuur. Jammer hoor, ik vond het zo gezellig afgelopen week. Nu gaan we even voor kaal.
De dozen zijn nog van de tuinset trouwens, die gaan woensdag mee met het oud papier.

Zondag
Xavi slaapt uit. Het is heerlijk, maar ik wordt er ook onrustig van. Om kwart over negen maak ik hem wakker. De ochtend vliegt zo voorbij en we vertrekken naar de Makro. We eten een patatje en we koken wat spullen die we eigenlijk niet nodig hebben. Top.


Thuisgekomen gaan we vrijwel meteen door naar mijn vader. Hij is vandaag jarig! Hij moest werken en verwacht ons niet, dat maakt de verrassing wel extra leuk.
Als we thuiskomen brengt Jordy Xavi naar bed en ik plof op de bank met mijn entertainment. Boek, puzzelboek, iPad en televisie. Ik ben misselijk, heb hoofdpijn en buikpijn. We kijken de Tour de France en ik ga naar bed. Niet ziek worden, dat is de mantra vannacht. Ik heb aankomende week wat gezellige en rustige dagen voor de boeg en vrijdag is het feest. Of eigenlijk donderdagavond al! Jordy zijn vakantie begint dan en dan kan de echte vakantie beginnen! Zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s