Persoonlijk

De verrassing van het jaar!

Ik wist het al, maar het werd afgelopen weekend weer even bevestigd. Ik heb de beste man. Er gebeurde namelijk het volgende..

Zondag
Er gaat een wekker. Ik begrijp er niets van. We hebben ten slotte allebei vakantie. Als ik op mijn telefoon kijk zie ik dat het pas zeven uur en ik snap er nog minder van. ‘Schat, pak een tas in voor twee nachten, over een uurtje rijden we weg.’ Ik ben met stomheid geslagen, maar binnen een paar minuten stuiter ik door de slaapkamer. Ik raap van alles bij elkaar en ik heb echt geen flauw idee waar we heen gaan.
Het is uiteindelijk bijna negen uur als we wegrijden, maar dat mag de pret niet drukken. Onderweg vertelt Jordy me dan eindelijk waar we naartoe gaan. We gaan naar Maastricht! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb er wel veel leuks over gehoord. Het is ruim twee uur rijden, maar dat gaat prima. Xavi is gezellig en vermaakt zich met naar buiten kijken en het spelen met zijn brandweerwagens.
We starten bij de St. Pietersberg. We lopen langs het fort en maken ons klaar om een stuk te gaan wandelen. Jordy belt zijn moeder om haar te vertellen waar we zijn en te vragen of zij de vis eten wil geven. En ongelofelijk maar waar, Jordy’s ouders en tante zitten op nog geen kilometer bij ons vandaag op een terras. We lopen hun kant op en lunchen met elkaar op het terras.

Daarna gaan we richting Maastricht centrum. Er wordt vandaag een triatlon gedaan in Maastricht en het is heel erg druk in het centrum. Het is ook echt heel erg gezellig. De terrassen zitten vol, er wordt muziek gemaakt en de sfeer is goed. We wandelen door stad, pakken een terrasje, eten een ijsje en bekijken een kerk. We hebben een topdag.
In ons restaurant (Van der Valk Maastricht) sluiten we aan voor het diner en is al negen uur geweest voordat we naar onze kamer vertrekken. Xavi snel naar bed en wij volgen niet veel later.

Maandag
We gaan vandaag naar Valkenburg en daarna opnieuw naar Maastricht.
In Valkenburg wandelen we wat rond tot we bij de Gemeentegrotten komen. We willen graag de grotten in, maar we twijfelen of dit wel een goed is met een tweejarige. Gelukkig rijdt er in de gemeentegrot ook een treintje. We vinden dit een prima oplossing. Zo kan hij niet weglopen, zich geen pijn doen etc etc. Xavi vind het wel spannend. Hij heeft het tijdens de rit over monsters en vraagt een paar keer of we er al uit gaan. Toch doet hij het echt heel goed en zeker het stuk met uitgehakte beelden vindt hij heel leuk. De tekeningen en de verhalen over de oorlog doen hem, logisch, iets minder.
Hierna gaan we in de kabelbaan de berg op en Jordy en Xavi gaan rodelen. Grote pret. Hierna in de kabelbaan weer naar beneden en we kiezen een plek voor de lunch. Goed gezien, weer kroketten met brood!

Hierna gaan we Maastricht weer in. We zitten op een terras en maken een rondvaart. Hier maakte ik geen enkele foto. Ik heb het hele uur stevig met mijn armen om mijn peuter gezeten. Hij vond het varen helemaal het einde. Er was zoveel te zien en hij heeft constant over de reling gehangen. Goed vasthouden dus en samen alles bekijken.
Hierna weer terug naar het hotel voor het diner. De eerste avond deden we een buffet en de tweede avond een driegangendiner. Het is heerlijk. Ik ben een echte toetjeseten en dat blijkt maar weer, want die is op voor ik er een foto van kan maken. Ik eet carpaccio, een schnitzel en een dame blanche. Het middelste gerecht is Xavi zijn voorgerecht. Ham met meloen, ziet het er niet fantastisch uit?! We liggen niet veel eerder in bed dan de dag ervoor en zijn wederom moe van deze heerlijke dag.

Dinsdag
Het einde van de verrassing komt in zicht. Na het ontbijt vertrekken we. We stoppen in Oisterwijk voor een boswandeling. We zoeken eikels en dennenappels om ze vervolgens in het meer te gooien. Dikke pret.
Onderweg naar huis lunchen we bij de McDonalds. Een goede afsluiter.Ik was echt heel erg verrast met deze drie heerlijke dagen. We hadden afgesproken om niet op vakantie te gaan en deze dagen, de tijd en moeite die Jordy erin gestoken heeft, die zijn zo waardevol. Het was heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s