Uncategorized

De week in beeld #27

Na de verrassing van het jaar, welke je eerder deze week al kon lezen, is het nu tijd voor de rest van de vakantieweek in foto’s. Kijk mee!

Woensdag
We zijn weer thuis. We hebben het heerlijk gehad in Maastricht, maar we zijn ook een beetje moe. Vandaag doen we rustig aan. Ik zit al vroeg bij de huisarts voor een controle. Hierna speel ik thuis een poos met de kleine man. Hij is moe van de dagen in Maastricht. Ik breng hem bij mijn ouders om daar even te spelen en wij gaan even de stad in. We willen inspiratie opdoen voor een verjaardagscadeau voor Xavi en we kopen wat hoognodige items. (denk aan knijpers en een bakje om de tandenborstels in de zetten. Ik spot nog wel een mooi nieuw bankstel, maar die staat momenteel niet in onze begroting. We zitten nog even in de tuin met een kopje koffie. De zon laat zich nog even lekker zien.
Vervolgens halen we de kleine man op en eten we mee bij mijn ouders.

Donderdag
We besluiten om naar de dierentuin te gaan.
Ik spot de overtreffende trap van de waterlelies die we dinsdag zagen. We genieten van het weer en het is gezellig druk in de dierentuin. Rond lunch wordt het serieus druk, tijd voor ons om weer te gaan.
Mijn zusje eet ’s avonds bij ons mee. Spareribs tijd!

Vrijdag
We beginnen de dag met wat huishoudelijke taken. Wie zegt er dat kleine kinderen niet kunnen helpen in het huishouden? Xavi neemt het stofzuigen voor zijn rekening. En dan is mooi, want dat is en blijft toch één van mijn minder favoriete onderdelen van het huishouden. Er wordt niet al te goed weer voorspeld, dus we besluiten om te gaan winkelen. We lopen lekker tussen te regenbuien door en we kopen kleren voor de mannen. We verwennen Xavi met duplo en onszelf met puzzels en dvd’s. ’s Middags vermaken we ons allemaal prima met de aangeschafte items.
We halen een too good to go box bij de Jumbo. Er zit een pakket in om courgettesoep te maken, dus dat doen we meteen. Nog nooit eerder gemaakt en ik zou het zelf ook nooit kopen, maar het was heel erg lekker!

Zaterdag
We halen vandaag een too good to go box bij de bakker in een naastgelegen dorpje. Het is een heel goede bakker en de boxen zijn altijd uitverkocht. We zijn heel blij dat we er deze keer één hebben kunnen bemachtigen, en terecht. Ziet er goed uit toch?
Xavi en ik wagen ons nog aan een wandelingetje buiten. We zijn zo ongeveer de enigen op straat. Het waait ook te hard om ergens te kunnen zitten of te spelen.
We vermaken ons verder in en om het huis en als Xavi op bed ligt organiseren wij een spelletjesavond. Het is gezellig en iets na middernacht gaat iedereen weer huiswaarts. Wij kijken nog even tv en gaan veel te laat naar bed.

Zondag
Yeeh, zoveel zin in deze dag! We rijden naar Center Parcs om daar een dagje te gaan zwemmen. We wilden eigenlijk nog een weekend weg, maar dat was zo belachelijk duur dat we besloten om het niet te doen. We gaan nu dus gewoon één dagje zwemmen. Het is nog veel leuker dan ik vooraf had bedacht. Xavi houdt het goed vol en is met geen stuk uit het water te krijgen. We gaan van alle glijbanen, spelen in het golfslagbad en in de stroomversnelling. Na ongeveer 6(!) uur zwempret gaan we aankleden en schuiven we aan in restaurant. We eten heerlijk en rond half 8 stappen we in de auto. Xavi valt in slaap en thuis tillen we hem zo zijn bed in. Echt.Een.Topdag!
Wij zijn ook moe en gaan niet te laat naar bed.

Maandag
De laatste vakantiedag. Het weer is echt dieptriest, ik voel me niet lekker en Xavi is moe. We doen het dus heel rustig aan. Xavi en ik bowlen met lege flessen, Jordy gaat even naar de sportschool en daarna met een film op de bank. Ook werk een paar uurtjes. Ik maak het nieuwe rooster voor in mijn groepen. Ik maak het rooster voor groep 3,4 en 5. Ik moet ervoor zorgen dat de instructies op elkaar afgestemd zijn en dat kinderen bij een andere groep mee kunnen doen, als dat nodig is. Het is nog best een puzzel en ik ben blij als het eindelijk af is. ’s Middags ga ik naar de bibliotheek en ik haal wederom een too good to go box op. Er zitten verse bloemkoolpizzabodems (is dat een woord?) in, dus we eten zelfgemaakte pizza. Wederom verrassend lekker! Ik vertrek nog even naar een vriendin voor een kopje thee en daarna plof ik op de bank met iets lekker, want ook dat zat in de box. Wat een straf.


Jordy moet morgen weer werken. Ik heb nog drie weken vakantie, maar wel vakantie zonder hem. Dat is toch anders, het voelt dan minder als vakantie. En hoe kneuterig het ook klinkt; ik ga hem missen. Na tien dagen op elkaars lip, zal het weer even wennen zijn. Maar wat hebben we een fijne vakantie gehad. We zijn erop uit gegaan, we hebben geld laten rollen, kilometers gemaakt met de auto en genoten van de kleine dingen. Zoals het hoort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s