Persoonlijk

De week in beeld #28

Daar gaan we weer. Wederom een week vakantie voorbij. Jordy was nog een dag vrij en de rest van de week vermaakte ik me met Xavi en mijn zusje was onderdeel van flink wat van onze plannen. Hier zijn de foto’s.

Maandag
Jordy is nog vrij en we doen belachelijk weinig. Het is slecht weer dus we kijken een film, ik ga met Xavi in bad en aan het einde van de dag fiets ik even naar de bibliotheek en naar de Jumbo voor onze wekelijkse Too Good to Go box. We eten ’s avonds een rommelige maaltijd met alles dat erin zat.

Dinsdag
Jordy gaat werken en dat is lastig. Xavi huilt als hij weggaat en ik moet er ook echt weer even aan wennen. Bijzonder hoe snel je het gewoon vindt om de hele dag samen te zijn.
Mijn zusje belt om te vragen of we zin hebben om iets leuks te doen. We gaan naar kinderboerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. We hebben een topochtend. Het is groot en er zijn veel dieren te zien. Xavi is opeens heel stoer en wil ze allemaal aaien, ook geeft hij de geitjes een flesje.
Thuisgekomen hebben we een lunch met allemaal restjes uit de Too Good to Go box. We delen een panini en rollen croissantjes. De rest van de middag doen we rustig aan. Mijn avond is ook rustig; Jordy naar de voetbal en Xavi op bed.

Woensdag
Ik breng Xavi bij mijn ouders en ik ga met zijn zusje naar het ziekenhuis. Vorige week brak ze haar pink en vandaag mag het gips eraf. Ik vind het interessant om mee te zijn, zo kan ik de foto ook even bekijken en verder ben ik nog nooit in een gipskamer geweest dus ook dat vind ik leuk. Er hoeft geen nieuw gips, maar er wordt gebruik gemaakt van buddytape. We staan verrassend snel weer buiten. Top! Voor de kenners onder ons. Bij de pijl zie je het kapotte stukje en ja, het is echt miniscuul.

Donderdag
Xavi gaat naar de opvang en ik heb spannende plannen voor deze dag. Ik trek mijn oude kloffie aan en pak de schuurmachine erbij. Ik stuur een foto van het gereedschap naar Jordy, want ik waag me hier anders nooit aan. Hierna tape ik alle randen alvast , zodat ik later deze week kan gaan verven. Lekker bezig, al zeg ik het zelf!

Vrijdag
Ja! We gaan naar de Ikea en ik heb er zin. Ik ga niet vaak, maar stiekem vind ik het heel erg leuk.. We slaan wat kleine dingen in, zo koop ik kleine prullenbakken die mij gaan helpen met het scheiden van ons afval. Verder koop ik alleen batterijen en hersluitbare zakjes. Geen spannende rit, maar grote aankopen doe ik liever met Jordy samen. Vrijdagavond is deze week een avondje samen. Wat lekkers op tafel, samen tv kijken en bijkletsen.

Zaterdag
Ik heb weer een Too Good to Go box besteld bij de bakker. Samen met Xavi haal ik hem op en we spelen een poosje in de bibliotheek. Ik neem weer een aantal goede titels mee die jullie binnenkort ongetwijfeld zien verschijnen op de blog. ’s Middags vermaken we ons thuis en rond vijf uur breng ik Xavi naar mijn ouders. Wij maken ons klaar voor een etentje met vrienden. We gaan eten bij ’t Zusje. Ik kende het van naam, maar ik had er nog nooit gegeten. Het was echt heerlijk! Veel verschillende keuze, goed eten en vooral heel goede toetjes. Samen met de vrouwelijke helft van ons bevriende stel keek ik al weken uit naar de toetjes en we kwamen echt niets tekort! Vooral de marsmousse met witte chocolade was fantastisch..

Na het eten van (te) veel toetjes krijg ik deze foto doorgestuurd. Ja, dit gaat over ons. Misschien herkenbaar voor meer vrouwen?

Zondag
Ik stel voor om naar de Ikea te gaan, alweer, en tot mijn verbazing gaat Jordy akkoord. Hij vindt de Ikea echt vreselijk en ik weet dat hij het voor mij doet. Ik geniet er oprecht van. We kopen wat dingen voor in huis en we nemen een brood mee van de bakkersafdeling. Echt een aanrader trouwens! Na de lunch leggen we een heel moe kind op bed, maar wederom lukt het slapen niet. Ik besluit de kleine man mee te nemen naar buiten. Omdat hij zo moe is neem ik de kinderwagen mee, maar het resultaat is dat hij er meer achter loopt dan ik. We kijken bij de dieren en rollen door het gras. Misschien toch niet moe?

We hebben bij de Ikea een krukje gekocht zodat Xavi zelfstandig zijn handen kan wassen en water kan pakken. We hebben het geweten. Op zondag is hij er zeker tien keer op geklommen. Lang leve de zelfstandigheid! Als Xavi dan eindelijk slaapt duiken wij allebei in onze eigen activiteiten. Gezellig hoor. Ik begin aan de serie Younger en ik zit er no time in. Een aanrader voor de vrouwen onder ons, want toch wel een vrouwenserie.

Na deze extreem rustige week staat er voor volgende week wat meer op de agenda. We gaan naar het kinderboekenmuseum. Ik ga verven, ik ga weer een dag werken en Jordy is jarig. Tijd voor een feestje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s