Persoonlijk

Aanraders op Netflix én Videoland

Met nog een paar weken zomervakantie te gaan is het buiten inmiddels herfst geworden. We zitten momenteel helaas niet in de tuin met een boek, maar binnen met een serie. Gelukkig zijn er veel goede films en series te ontdekken op Netflix en Videoland. Genoeg materiaal om met een dekentje en een kop thee op de bank te kruipen. Precies wat je in gedachten had voor je zomervakantie, toch?

Videoland
Younger
Ik werd laatst getipt over deze serie en inmiddels heb ik drie afleveringen gezien. De afleveringen duren ongeveer twintig minuten en dat is perfect voor deze luchtige en grappige serie. De veertigjarige Liza is net gescheiden en ze gaat voor het eerst weer aan het werk na een onderbreking van zestien jaar. Ze wordt echter niet aangenomen, omdat ze als te oud wordt bestempeld. Ze besluit zich voor te doen alsof ze geen veertig is, maar zesentwintig. Ze krijgt een baan, ontmoet nieuwe mensen en leeft als een jonge vrouw. Met een jonge man..

Tell me a story
In een paar dagen ben ik door de serie ‘Tell me a Story’ heengevlogen. In deze psychologische thriller kun je flarden terugvinden van de sprookjes over Roodkapje, Hans en Grietje en De drie biggetjes. In tien afleveringen wordt je door een extreem brute versie van de drie sprookjes geleid, op weg naar een groots einde waar alle verhaallijnen en personages samenkomen.
De tweede serie staat al op de rol. Hierin worden de sprookjes Doornroosje, Belle en het Beest en Assepoester omgetoverd tot een psychologische thriller. Ik kan niet wachten.

The Good Fight
Na het bekijken van Suits heb ik een nieuwe advocatenserie gevonden waar ik momenteel helemaal in zit. In The Good Fight wil Diane Lockheart, partner in een advocatenbedrijf, met pensioen gaan. Haar petekind, Maia Rindell start op dat moment net als advocate in dezelfde firma.
Maar als de ouders van Maia beschuldigd worden van een groot fraudeschandaal ligt alles op z’n gat. Diane is haar investeringsvermogen kwijt en moet blijven werken, Maia wordt ontslagen.
Samen gaan ze aan de slag bij een ander groot advocatenbureau om hun reputatie opnieuw op te bouwen.

De serie is een spin off van de serie The Good Wife. Deze serie heb ik nog niet gezien en ik heb niet het idee dat ik daar nu last van heb. Het maakt me wel nieuwsgierig naar The Good Wife. Deze serie kun je trouwens vinden op Netflix.

Geub
Ja, deze is leuk. Korte afleveringen, veel humor en korte begrijpelijke verhaallijnen. Misschien geen serie om in één keer te bingewatchen, maar wel heerlijk om een aflevering te kijken als je moe bent en geen zin hebt in een lange aflevering van een serie met een ingewikkeld plot.
In de serie staat Philippe Geubels centraal. Zijn vrouw heeft hem verlaten voor de veel oudere buurman en Philippe heeft moeite om de draad weer op te pakken. Ook op werkgebied loopt het niet allemaal op rolletjes. Dit levert veel hilarische situaties op.

Netflix
Black Sails
Deze is vooral favoriet bij de man des huizes. Black Sails is een piratenserie die zich afspeelt in de 18e eeuw. De piraterij rond het Caribisch gebied beleeft zijn glorietijd. Het speelt zich af in Nassau, de thuisbasis van de piraten. Een serie vol avontuur, schatten, gevechten en ook een beetje liefde.

Yummy mummies
Deze meer in de categorie: ik moet nog het een en ander doen, wat zal ik op de achtergrond aanzetten? Ik vind dit een fijne serie wanneer ik de was opvouw of voor mijn site bezig ben. Gewoon gezellig en grappig, voor het vermaak.
De moeders uit deze serie wonen in Melbourne en het zijn geen gewone moeders. Ze zijn allen getrouwd met een rijke man en hechten veel waarde aan hun uiterlijk, hun kleding én hun moedergroepje. Geen gespreksonderwerp wordt gevreesd en er wordt alles aan gedaan om hun luxe leventjes te showen.

The Big Bang Theory
Geen onontdekte parel, maar wel zo vreselijk leuk! Wij hebben een groot deel van de afleveringen al op televisie gezien, maar nu Netflix de eerste elf (!) seizoenen heeft toegevoegd is toch wel een keer tijd om ze allemaal in de juiste volgorde te bekijken. Meestal sluiten wij de dag af met een aflevering van deze sitcom. Het gaat in de serie over een groep van vier vrienden. Ze zijn echte ‘nerds’. Ze spelen de hele dag computerspelletjes, spreken fantasietalen en hebben weinig ontwikkelde sociale vaardigheden. Aan het begin van de serie krijgen Sheldon en Howard, die een appartement delen, een nieuwe overbuurvrouw. Penny is een serveersters met ambities om actrice te worden. Ze is niet zo slim als de mannen, maar ze is wel sterk sociaal ontwikkeld. De combinatie tussen deze mannen en de overbuurvrouw zorgt voor hilarische situaties, aangevuld met de nodige liefdesperikelen, ontwikkelingen in carrières en familieproblemen.

2 gedachten over “Aanraders op Netflix én Videoland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s