Persoonlijk

De week in beeld #30

De vakantie is voorbij.. Het is zo ontzettend maf, hoe snel je went aan het hebben van vakantie en hoe gek het vervolgens is om weer te moeten werken.
Deze week kreeg ik gelukkig al een behoorlijk voorproefje, waarbij ik vier dagen te vinden was in het gezelschap van mijn collega’s. Daarnaast genoot ik echt nog wel van de laatste vakantiedagen en begonnen we eindelijk met klussen in huis.

Maandag
Deze dag voelt als de laatste van de vakantie. Ik weet dat ik de rest van de week moet werken en ik neem het er nog even van met Xavi. Ik laat mijn telefoon thuis terwijl we buiten spelen, boodschappen doen en even naar het bos fietsen. Als we thuis komen wordt er geluncht met mijn nieuwe favoriet (kaas en smeerpesto) en ik geef toch nog even toe aan het feit dat ik bijna weer moet werken. Ik heb oppas nodig voor de vrijdag en ik dien een verzoek in bij de opvang. Gelukkig wordt deze goedgekeurd.

Hierna gaan we weer naar buiten. Het is heerlijk weer en we spelen in het badje in de tuin. Een van de fijnste herinnering die ik meeneem na de vakantie, samen in het bad spelen. Als we uitgespetterd zijn fietsen we naar de bibliotheek. Favoriet bij Xavi en bij mij. Terwijl hij met de blokken speelt en rondjes fietst, plof ik met de nieuwe Ouders van nu in een stoel. Goeie deal wat mij betreft.
In het kader van gezond eten maak ik een heerlijke tomatenrisotte, zonder pakjes en zakjes en na het eten ga ik vol goede moed naar de sportschool.

Dinsdag
Xavi vind een rol wc-papier om mee te spelen en hij heeft het meer dan prima naar zijn zin. Ook het opruimen en schoonmaken achteraf lukt prima. Hij wordt zo groot!


Vandaag ga ik weer in het werk. Ik heb geen oppas en ik neem Xavi mee. Een collega heeft ook geen oppas en neemt haar dochtertje mee naar school. Samen hebben de kinderen de grootste lol en we krijgen in de klas meer gedaan dan vooraf verwacht hadden. Na de lunch rijden we naar een vriendin. De kinderen spelen met water en zand en wij puffen wat af in het hete weer. Het is gezellig en ik doe mijn best om een beetje op tijd weg te gaan. We moeten over de a4 naar huis en ik verbaas me elke keer weer over de drukte op deze weg. Xavi valt in slaap en is weinig meer waard wanneer we thuiskomen. Ik maak weer een verse en gezonde maaltijd en na het eten vertrekt Jordy met vrienden naar het strand. Ondertussen doe ik poging op poging om Xavi in slaap te krijgen. Het is vreselijk warm en hij ligt continue naar me te roepen. We eindigen buiten met wat boekjes en ergens na negenen wordt het stil boven.

Woensdag
Xavi gaat vandaag naar mijn ouders. Ik moet ‘werken’. Deze dag is een officiele werkdag, maar we hebben vandaag het teamuitje. We gaan deze keer naar Den Haag. We doen een stadswandeling met een gids en nadat we lekker op een terras hebben geluncht gaan we naar het Mauritshuis. Ik vind dat soort musea echt fantastisch. Via de app kun je audiofragmenten luisteren over de verschillende schilderijen en met mijn oortjes in dwaal ik door het museum. Ik zie verschillende klassiekers van Johannes Vermeer, Rembrandt en Jan Steen. Jan Steen is stiekem mijn favoriet. De huishoudens zoals hij ze tekent lijken erg op de mijne.

Het is zoals altijd een gezellige start van het nieuwe schooljaar. Rond etenstijd ben ik weer thuis. Vanavond is Jordy thuis en ik ga nog even naar de sportschool.

Donderdag
Na een gezellige dag gisteren, is het vandaag weer werk dat de klok staan. Ik stap om acht uur de school binnen en om kwart over vijf ga ik weg. Ik maak geen enkele foto en ’s avonds ben ik kapot. Ik merk dat het op dagen als deze lastig is om twee groepen te hebben. Hoe verdeel je je aandacht goed over deze groepen?
Ik had even het idee om weer naar de sportschool te gaan, maar er komt niets van. In plaats daarvan lopen we een blokje om en we stoppen nog even bij vrienden.

Vrijdag
Ik ga weer naar school. We maken de laatste dingen klaar en we hebben een cursus over een nieuwe methode waar we mee gaan starten. Xavi is een ochtend bij de opvang en ik haal hem precies op tijd weer op. Hij heeft al een boterham gegeten, maar ik nog niet. Stiekem verdwijnt er steeds een stukje brood van mijn bord terwijl we Paw Patrol kijken. Het is lekker weer, dus na het eten gaan we naar buiten. Het is nog steeds heerlijk weer. We stoppen bij de bouwmarkt om wat verfstaaltjes mee te nemen. Ik had in de vakantie wat projecten willen starten, maar dat is er nog niet van gekomen. Toch maar weer een poging doen.

‘s- Avonds komen vrienden langs. Het is heerlijk weer en we zitten de hele avond in de tuin. Als het wat afkoelt zetten we de tuinhaard aan en we genieten. Het is gezellig en het is een prachtige zomeravond. Hopelijk komen er nog meer.

Zaterdag
Het is vroeg. Heel vroeg. We willen Xavi nog even laten liggen, maar meneer wil naar beneden. Ik zit om kwart over zes met hem met de auto’s te spelen. We doen rustig aan en als we op zolder een beetje opruimen komen we de Wii tegen. We sluiten hem aan en ik fiets naar mijn zusje om wat spellen van haar te lenen. Xavi vindt vooral Mario Kart heel erg leuk. Na de lunch gaan we nog een keer naar de bouwmarkt, maar nu is Jordy gelukkig mee. We vergelijken allerlei staaltjes en we nemen uiteindelijk één kleur mee. Deze kleur is voor panelen in de gang. Verder hangen er nu overal staaltjes om een keuze te kunnen maken. Op zolder, in de woonkamer en in de gang. Ook hebben we plannen voor het toilet beneden. Maar omdat we maar één ding tegelijk kunnen beginnen we met de gang beneden. Althans, Jordy dan. Als we ’s avonds op de bank zitten spot ik deze blauwe plek op mijn been. Het schooljaar is weer begonnen hoor. Ik loop elke week wel een keer zo hard tegen een tafeltje aan dat ik met zo’n plek eindig. Mijn benen zien er dus nooit normaal uit.

Zondag
We starten de dag weer vroeg en we besluiten naar de dierentuin te gaan Het is rustig in de dierentuin en we zien vandaag de poolvosjes voor het eerst actief. Normaal liggen deze als wat pluizenbolletjes te slapen. Xavi is moe en we moeten hem de hele tijd dragen, na een kort rondje vinden we het wel weer leuk geweest. We gaan naar huis en leggen hem in bed. Na zijn slaapje komen mijn schoonouders ons ophalen. We gaan naar de speelgoedwinkel zodat Xavi zelf zijn cadeau uit kan kiezen. Dit ging veel moeizamer dan ik had gehoopt, geen foto’s daardoor. Het is wel gelukt!
Thuisgekomen eten we een rommelige maaltijd. Ik had een too good to go box besteld en hier hebben we wat losse dingen uit gekozen om te eten. Op dit moment – 8 uur op zondagavond- ligt Xavi net weer in bed en wij maken ons klaar voor een nieuw seizoen Expeditie Robinson! Zin in!

Verder ben ik gewoon even vreselijk trots op mezelf. Het gewone leven gaat beginnen en daarmee moet ik ook weer met enige regelmaat gaan bloggen. Ik ben trots om te kunnen zeggen dat er voor woensdag en vrijdag al een artikel helemaal af is en ingepland staat. Niets meer aan doen dus. Fijne week allemaal en voor iedereen die het normale leven weer start, veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s