Persoonlijk

De week in beeld #33

Weer een week voorbij. Gelukkig. De afgelopen week was er één waarin ik me niet goed voelde. Futloos en moe, overprikkeld en gestrest. Ik merk dat het schooljaar weer in volle gang is en dat ik soms moeite heb met het stellen van prioriteiten. Ik wil zoveel en uiteindelijk lig ik met hoofdpijn en zonder energie op de bank. Daar moet ik de komende week verandering in brengen. Meer balans, meer genieten. Zodat er ruimte is voor de sportschool, voor artikelen op mijn blog en ruimte voor mijn sociale leven.

Maandag
De week begint que mindset niet top. Ik ben moe en ik heb er geen zin in. Aan het einde van de dag ben ik wel trots. De boel gaat een beetje lopen in groep 3 en in de bak met methodes staan maar liefst drie handleidingen. Hoe bedoel je onderwijs op niveau. Na school eten we bij mijn schoonouders. ‘s-Avonds heb ik een vergadering, maar ik besluit deze over te slaan.

Dinsdag
Een lange dag voor de boeg. Na schooltijd hebben we gesprekken. Deze gesprekken worden gevoerd met het kind, de ouder en de leerkracht (kol). Altijd fijne en gezellig gesprekken. Gelukkig doen we een gedeelte in de middag en een gedeelte aan het begin van de avond. Ik ben kwart voor acht thuis. Ik probeer thuis nog iets te doen; lezen, serie kijken, lessen voorbereiden.. Niets lukt, ik loop doelloos door het huis en besluit gewoon naar bed te gaan. Ik maak dinsdag geen enkele foto.

Woensdag
Werken en kol-gesprekken. Zo ziet de dag eruit. Ik blijf nog even op school hangen, want ik moet Jordy ophalen. Hij kan nog niet fietsen of autorijden met zijn enkel en is dus afhankelijk van mij. Om vijf uur haal ik hem op. We eten bij mijn zusje vanavond. Fijn dat ze voor ons wilde koken. Bij thuiskomst probeer ik er een artikel uit te persen, maar helaas. Ik geef het op en ga naar bed.

Donderdag
Mijn laatste werkdag. Mijn wazigheid bereikt deze dag het toppunt. Ik ben werkelijk alles kwijt en ik vergeet ook alle belangrijke dingen.
Het begint met mijn tas. Als ik op school aankom realiseer ik me dat ik mijn tas niet bij me heb. Ik meen me te herinneren dat ik hem gepakt heb voor ik de deur uitging, maar hierna is het vaag. Ik stuur een bericht in de burenapp of hij misschien nog op de stoep staan. Een buurvrouw gaat meteen kijken, maar vindt hem niet. Dan belt de opvang. Ik heb mijn tas daar laten staan. Ik begrijp niet waarom ik mijn tas daar überhaupt mee naar binnen heb genomen, maar ik ben blij dat het terecht.
Als ik Jordy heb opgehaald stelt hij voor om pizza te halen. Lekker makkelijk, dan hoeft er niet gekookt te worden. Na de pizza is het klaar voor vandaag.

Vrijdag
Gelukkig ben ik vrij vandaag. Ik word gek van mijn eigen wazigheid en ik besluit vandaag te genieten van Xavi en van de rust. Daarnaast wil ik ook wat dingen op een rijtje zetten.
Met Xavi doe ik boodschappen en we gaan naar de bakker. Ik heb weer een box besteld. Alsof Xavi mijn stemming aanvoelt is hij heel knuffelig vandaag. Hij wil op school en ik word overladen met kusjes. We bekijken samen alle zoekboeken. Verder genieten we vooral van het weer. We gaan naar een afspraak met de auto en ik parkeer mijn auto keurig in het vak. Mijn ergernis groot als ik terugkom. De volkswagen naast mij staan ruim over de lijn en zorgt ervoor dat mijn deur niet meer open kan. Altijd fijn als je je kind in de auto wilt zetten. Grr..

’s Avonds gaan Jordy en ik samen weg. Dit gebeurt nagenoeg nooit en ik heb er onwijs veel zin in. We gaan naar de Lama’s in Scheveningen. Het is echt onwijs leuk!

Zaterdag
We gaan varen met vrienden. Er moet nog snel een zonnebril gekocht worden, want die van Xavi is zoek. Het werd de bril in de foto niet, tot Xavi zijn grote spijt. Het varen is niet alleen heel gezellig, maar ook vreselijk relaxed. Ik geniet echt met volle teugen. De zon schijnt, de kinderen zijn lief, we gaan lekker lunchen en er is zoveel te zien in Leiden!

Als we thuiskomen is het al na zessen en verder dan een broodje knakworst kom ik niet. Morgen verschijnen er weer groentes op tafel! Als we naar bed gaan constateer ik nog iets nieuws van mijn vergeetachtige status.. Mijn tas stinkt, maar dan ook echt. Ik haal alles eruit en op de bodem tref ik een gekookt ei. Geplet en vies. Afgelopen week gekookt en meegenomen naar school. Lekker voor tussendoor of op mijn cracker. Vergeten dus..

Zondag
Het is weer stralend weer en ik probeer op mijn gek het één en ander in huis aan te pakken. Ik draai drie wassen, die supersnel drogen in de tuin, ik strijk een berg overhemden ik maar een heel gezonde maaltijd. Check, check, dubbel check. ‘s-Middags komt er visite. Ze komen alvast voor de verjaardag van Xavi, omdat ze er volgende week niet bij kunnen zijn. Xavi krijgt het politiebureau van Duplo en hij is helemaal in de gloria. Er wordt buiten lekker mee gespeeld. Op dit moment maken wij ons klaar voor het einde van het weekend en het begin van een nieuwe werkweek. Maar nu eerst: Expeditie Robinson!Fijne week allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s