Uncategorized

Het wensenlijstje van een bijna driejarige

Nog twee nachtjes slapen en dat is het zover. Ik heb volgens mij twee keer met mijn ogen geknipperd en ineens wordt Xavi drie jaar. Ik zie er tegen op, maar ik kijk er aan de andere kant ook onwijs naar uit. Dit wordt, naar mijn idee, de eerste keer dat hij het allemaal echt meemaakt. De eerste keer dat hij vraagt: ‘Ben ik vandaag jarig?’ en vertelt: ‘Deze wil ik hebben voor mijn verjaardag!’ Het is gezellig en fijn om te zien hoe erg hij uitkijkt naar zijn verjaardag. Ik probeer hem dan ook zoveel mogelijk te betrekken bij alle organisatie. Zo hebben we samen de slingers gekozen, samen een plaatje voor op de taart gekozen en morgen gaan we de taart ook samen ophalen.
De afgelopen weken is mij van veel kanten gevraagd wat Xavi wil hebben voor zijn verjaardag. Er waren ideeën genoeg en deze dingen hebben we voor hem gevraagd:

Duplo
We hebben aan verschillende kanten duplo gevraagd. Xavi speelt er steeds meer mee. Het is leuk om te zien dat hij nu zelf huizen bouwt, hele avonturen beleeft met de brandweerkazerne en dat hij met meer onderdelen ook grotere verhalen kan maken. We willen de duplo uitbreiden met het politiebureau, de bouwplaats een familiehuis en we hebben ook een set met losse blokken gevraagd, zodat hij nog meer zelf kan bouwen.

Boeken
Tja, je bent juf of je bent het niet. Boeken zijn altijd goed. Leuke prentenboeken, zoekboeken en sinds kort heeft Xavi heel veel plezier met het lezen van informatieve boeken. Natuurlijk pikt hij hier alleen uit wat hij zelf interessant vindt, maar elke avond kiest hij er wel een uit om voor te lezen en elke avond proberen hem weer iets nieuws te leren.

Auto’s
Xavi is een echte autoliefhebber en hij haalt er plezier uit om ze allemaal op een rij te zetten. Ze staan dan in de file, of hij sorteert ze op kleur of grootte. Ook racen ze vaak door de kamer heen en ze maken vooral héél veel herrie. Van mijn schoonouders krijgt Xavi de garage van Toettoet auto’s. Deze heeft hij een aantal weken geleden zelf uitgekozen in de speelgoedwinkel.

Een gereedschapkist
Op school heeft Xavi heerlijk gespeeld met de gereedschapset. Ik had hem dit nooit eerder zien doen,en ik noteerde deze direct als potentieel verjaardagscadeau.

Een knikkerbaan
Ik heb zoveel leuke knikkerbanen voorbij zien komen dat deze niet op zijn lijstje kan ontbreken. Laatst waren we in een speelgoedwinkel waar er één stond en Xavi was er niet weg te slepen. Het lijkt me heerlijk om met hem samen een knikkerbaan te bouwen en daarna het resultaat eindeloos uit te proberen.
Helaas zijn veel knikkerbanen voor oudere kinderen, het is dus even goed zoeken geblazen of hopen dat hij uit de voeten kan met een knikkerbaan die officieel voor 4-8 jaar beschreven staat.

Het ergste moet nog komen. Na al deze ideeën die we anderen hebben ingefluisterd hebben we zelf no geen flauw idee wat we voor het kind moeten kopen. We gaan er morgen dus samen op uit om iets leuks te kiezen. Met samen bedoel ik uiteraard met z’n drieen. Xavi mag lekker mee en die heeft de mogelijkheid om ons flink te sturen. Als back-up hebben we zelf ook al wat Duplo besteld zodat we deze voor zijn verjaardag kunnen geven als we morgen niet slagen. Slagen we wel, dan gaat de Duplo in de kast en komt deze opnieuw tevoorschijn met Sinterklaas of Kerstmis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s