Uncategorized

De week in beeld #36

Tijd voor weer een nieuwe week in beeld. Na het artikel over mijn overspannen zijn, zal ik iets meer vertellen over hoe ik mijn dagen nu vul. Er stonden verschillende leuke dingen op de agenda, geen verplichtingen deze week bij de arbo- en huisarts. Deze staan voor de komende week in de planning. Ook ben ik begonnen met wat meer op mijn voeding te letten, want mijn eetlust is momenteel laag, maar het is natuurlijk wel heel belangrijk om goed te eten.

Maandag
Voor mijn collega’s is het nu herfstvakantie. Normaal zou ik erg uitkijken naar deze week, maar nu is het een gewone week. Wat wel anders is; mijn ouders en schoonouders zijn op vakantie, dus geen oppas deze dagen.
Ik zie best een beetje op tegen deze dagen met kind. Niet eerlijk tegenover hem, want hij is vreselijk lief en hij wil graag bij me zijn. Ik merk alleen dat ik het moeilijk vind om mijn aandacht bij hem te houden en als ik moe en chagrijnig ben zijn het lange dagen. Om dat vandaag te voorkomen heb ik met een vriendin afgesproken. Dit breekt mijn dag en ze kan me helpen als het nodig is. We gaan naar een krijspaleis – ja echt- en de kinderen vermaken zich prima. Ik irriteer me aan alle kinderen die er rondlopen, maar niet aan de twee die bij ons horen. Als we uiteindelijk naar huis gaan is dat omdat mama er klaar mee is.

‘s- Middags zitten we met een kleedje op de bank. Xavi kijkt naar Jungle Book, zijn favoriet dit moment. We halen Jordy op en we besluiten daarna niet meer te gaan koken. McDonalds it is! Als Xavi op bed ligt doe ik niets meer.

Dinsdag
Weer geen oppas vandaag. Gelukkig staan er wat dingen op het programma. Mijn baas komt langs en we maken met z’n drieën een wandeling. Ze brengt een cadeautje mee en de interesse die ze toont voelt fijn. Daarna gebeurt er weinig. We fietsen even langs mijn schoonouders die weer terug zijn van vakantie en mijn moeder stuurt foto’s van allerlei leuke dingen die zij op vakantie kopen. Zo ook deze vormpjes voor als we weer koekjes gaan maken.

‘s-Avonds ga ik zitten voor de webinar van Kimberly van Newborn.fit.mama. Ze gaan starten met de 21-dagen challenge. Ik ben niet tevreden met mijn gewicht en conditie en ik besluit me aan te melden.

Woensdag
Mijn zusje past op Xavi. Ik probeer het een en ander op papier te zetten en ik maak een lange wandeling. Halverwege de ochtend belt mijn zusje, ze wil naar de Ikea en vraagt of ik meega. Ze heeft hulp nodig met sjouwen. Ik besluit mee te gaan. Na de Ikea (waar ze niet hebben waar we voor kwamen) eten we nog even een hapje. Ik ga voor de salade geitenkaas. Het is net zo lekker als het eruit ziet! Past ook nog eens in mijn dieet. Hierna neemt mij zusje Xavi weer mee.

Rond etenstijd haal ik de kleine man op. Jordy kookt en we ploffen op de bank.

Donderdag
Okidoki dag hier. Ik breng Xavi naar de opvang en ik doe meteen wat boodschappen. Ik voel me energiek en ik besluit soep te maken en brood te bakken. Het brood mislukt, maar de soep is heerlijk. Ik neem ‘s-middags soep en ik besluit dat we dit ‘s-avonds ook eten.
Na mijn goede start is het ineens helemaal klaar. Ik ben verdrietig en boos. Ik ga in bad en doe verder weinig.

Uiteindelijk heb ik drie foto’s van de dag. Mijn soep in de maak. De wandeling die ik ’s middags maak en de wandeling die ik maak als Jordy Xavi naar bed brengt. Hierna ga ik zelf ook naar bed. Geen leuke dag.

Vrijdag
Mijn ouders zijn weer terug van vakantie. Buiten dat ik het heel fijn vind om ze weer op Nederlandse bodem te hebben, is het ook fijn dat ze vandaag op Xavi passen. We slapen een beetje uit en ik breng hem lopend weg. De eerste wandeling is gemaakt. Mijn ouders vragen of ik mee ga lunchen, dus na een ochtend alleen en nóg een heel lange wandeling schuif ik om twaalf uur aan in het restaurant.
Ik eet weer een salade geitenkaas. Deze is heel anders, maar ook lekker.

Ik ga weer naar huis, Xavi gaat weer met mijn ouders mee. ’s -Avonds eten we bij Jordy zijn ouders en houden we wederom een rustig avondje.

Zaterdag
We zoeken een nieuw bed voor Xavi, maar we slagen niet. We zien wel een mooie bank en een prachtige keuken. Maar daar kwamen we niet voor. Dus, weer naar huis. Jordy gaat ‘s-avonds een drankje doen. Ik bewaak het fort.

Zondag
Een dag die al lang in de planning stond. We gaan met Jordy zijn familie naar Beekse Bergen en we eten erna bij Van Der Valk. Ik geniet er minder van dan ik normaal zou doen, maar ik ben serieus onder de indruk van het park en ik doe echt mijn best om van het moment te genieten. Het weer is goed, het gezelschap is goed en het eten is ook goed, what’s not to like?
Ik maakte alleen een foto van het toetje. Lijnen of niet, een toetje in een restaurant mag altijd. Ik ga voor de chocolade parade en Xavi eet een gigantisch kinderijsje.

Het is al laat als we thuiskomen. Xavi gaat uitgeput zijn bed in en slaapt al voordat ik hem heb neergelegd. Wij kijken Expeditie Robinson en gaan ook naar bed.

Aankomende week is weer een volle. Ik moet naar de arbo arts, mijn moeder is jarig, de auto moet naar de garage en ik heb een afspraak bij de huisarts. Natuurlijk heb ik ook een dag met Xavi en we gaan een weekend weg met mijn ouders en mijn zus. Hierna rijden we door en gaan we nog een midweek als gezin weg. Op doktersadvies! Dan moeten we dat maar doen toch.. Dit betekent dat ik volgende week niet thuis ben om de week in beeld te maken, maar ik hoop om juist als we even weg zijn de rust te kunnen vinden om te schrijven. De laptop gaat dus lekker mee!
Fijne week allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s